30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Gediz'e MOBESE sistemi kuruluyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması için Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nce 2 yıl önce başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. 

Gediz Kaymakamlığında bir toplantı düzenleyen İlçe Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, İlçede trafik düzeninin üst seviyelere taşınması, hırsızlık ve çeşitli suçlara karşı güvenlik tedbirlerinin artırılmasına yönelik çok maksatlı kameralı takip sistemi olan Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet / Transpol Projesi MOBESE’ye bir an evvel bağlanılması gerektiğini söyledi. 

Gediz Emniyet Müdürü Üzeyir Uygun, Kütahya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Sarıkaya, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve işadamlarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, 2006 yılı başından beri yürütülen ve son aşamaya gelen çalışmalarla kurulacak MOBESE kameraları ile suçlu ve suça meyilli olan insanları kayda alarak suç oranını önemli ölçüde düşürmeyi planladıklarını belirtti. Konut bölgesi ile işyerlerinin ayrı olmasından dolayı artan hırsızlık olaylarının MOBESE güvenlik tedbirleri ile büyük ölçüde önüne geçileceğini kaydeden Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, “Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için bütün kurumlarla birlik olup şehrin güvenliğini artırmalıyız” dedi. 

MOBESE projesinin ilçede hayata geçirilmesi halinde suç oranında yüzde 80 azalma olacağını bildiren İlçe Emniyet Müdürü Uygun, “Güvenlik kalitesini büyük ölçüde artıracak olan MOBESE kameralarımız Polnet Sistemi'ne bağlı çalışacak ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da izlenecek. Şimdilik 2 plaka sorgulama kamerası ve 6 adet güvenlik kamerası görev yapacak” diye konuştu. 

Toplantıda, önümüzdeki aylarda hayata geçirilebileceği ve 150 Bin YTL’ye ihtiyaç duyulduğu belirtilen sistemin büyük bölümünün İlçe Kaymakamlığınca karşılanacağı, kalan kısmının ise Gediz Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol tarafından karşılanacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 13:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?