8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Gediz’e yeni adalet sarayı

GEDİZ’E YENİ ADALET SARAYI YAPILIYOR

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin oturulamaz raporu verdiği Adliye Hizmet binası yeniden yapılarak adliye sarayına dönüştürülecek.

1970 depreminden sonra yapılan Gediz Adliye Hizmet binasında bir süre sonra çökme ve çatlaklar meydana geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi uzmanlarınca yapılan denetimlerde oturulamaz raporu verilerek tahliye edilmesi istenen bina 1994 yılında onarım ve bakıma alınarak tekrar hizmete sunuldu. Son yıllarda içinde çalışanlar ile iş için gelenleri tekrar tedirgin eder duruma gelen Gediz Adliye Hizmet binasının yeniden yapılması planlandı.

Daha sonra Adalet Bakanlığı ve Gediz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen takas yolu ile Özyurt Mahallesi Kapalı Spor Salonu altında bulunan 920 ada 4 parsel numaralı 3 bin 914,85 metrekare miktarında arsa üretildi.

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, üretilen alanda ilçeye yakışır yeni Adliye sarayı yapılması için 21 Haziran 2010 tarihinde yapılması kararlaştırılan ihalenin onaylandığı bildirildi. İhalenin kesinleşmesi ile sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde yer teslimi yapılacağı, işin yer tesliminden itibaren 350 takvim gününde tamamlanacağı belirtildi.

GEDİZ’E YENİ ADALET SARAYI YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:29:00
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 17:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?