25
Nisan
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gediz'e yılda 50 bin fidan dikiliyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, yılda 50 bin fidan ile 100 bin çiçek dikildiğini bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Belediye Yeşil Alan Yapımı ve Koruma" çalışmaları kapsamında yılda 50 bin fidan ve 100 bin çiçek diktiklerini söyledi.

Birçok kentten daha yeşil bir dokuya sahip olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, şöyle konuştu :

"İlçe merkezinde aralıksız olarak her mevsim çevre düzenleme ve bakım faaliyetlerine devam ediyoruz. Bu kapsamda yılda 50 bin fidan ve 100 bin çiçek dikiyoruz.

Şehir içerisinde her yeşil alanın korunması ve yeşil alanların çoğaltılması için Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük bünyesinde kurulan ekiple her mevsimde mevsim şartlarına uygun olarak faaliyetlerimiz devam ediyor ve Bahar, yaz ve güz mevsimlerinde mevsim şartlarına uygun çiçeklendirme çalışmaları yapılıyor.

Güz mevsimini yaşadığımız şu günlerde hercai menekşe, süs lahanası ve yakın zamanda lale ekimleri gerçekleştirilmektedir. Mevsime göre çeşitli cinslerde çiçeklendirmeler yapılmaktadır. Ayrıca bugünlerde şehir merkezindeki yeşil alanlarda ara ekim gerçekleştirilerek çim ekimi yapılmaktadır.

Diğer taraftan fidan dikim zamanlarında çınar, akasya ve çam olmak üzere çeşitli fidan dikimleri de yapılmaktadır. Birçok fidan devlet fidan yetiştirme çiftliklerinden ve Orman Müdürlüklerinden temin edilmektedir.

Gediz, bu bakımlar ile yeşil bir dokuya bürünmüş ve gelen herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Betonlaşmanın büyük hızla devam ettiği büyük şehirlere inat yeşil alanların çoğaldığı ve kentin akciğerleri dediğimiz yeşil alanların yapımlarına ve idamelerine devam edeceği 

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2013 Çarşamba 17:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?