3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Gedizli çiftçiler İzmir'de fuara katıldı

GEDİZLİ ÇİFTÇİLER AGRO-EXPO ULUSLARARASI TARIM, SERA VE HAYVANCILIK FUARINA KATILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde çiftçilikle uğraşan 53 kişi, AGRO-EXPO Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı.

İzmir Fuar alanında bu yıl 5.’si düzenlenen AGRO-EXPO Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarına, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan ve 53 çiftçi katıldı.

İlçe Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odasınca ortaklaşa gerçekleştirilen fuar gezisi ile ilgili bir açıklama yapan Gediz İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, bölge çiftçilerinin tarım ve hayvancılıkta kullanılan son teknikleri, alternatif ürünleri, son teknolojiye sahip alet ve ekipmanları yerinde inceleyip görme fırsatı bulduklarını söyledi. İlçe çevresinden fuara katılan 53 çiftçinin yeni tarım tekniklerini yakından görmesinin Gediz için büyük bir kazanım olduğunu belirten İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, “Tarımda gelişen son teknolojileri ve yeni tarım tekniklerini fuarda gören çiftçilerimiz bölgenin tarım kalitesi ile rekoltesinde etkili olacaklar. Tarım üretimi ve kalitenin artmasına büyük katkı sağlayacak olan bütün fuarlara gezi düzenleyeceğiz. İzmir’de düzenlenen AGRO-EXPO Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık fuarı Gediz çiftçisinin ufkunu açtı. Çiftçimizin ufkunun genişlediğini görmek çok sevindirici. Hep birlikte fuarlarda gördüğümüz teknikleri ilçemizde uygulamaya sokarak, üretim ve kaliteyi artıracağız” dedi.

Çiftçilerle birlikte fuara katılan Gediz Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, odaya bağlı çiftçilerin fuar gezisinden çok memnun kaldıklarını ifade etti ve bu tür gezilerin aralıksız devam edeceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:22:03
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 14:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?