2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gedizli öğrencinin başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması Ege Bölgesi Finali’nde Gediz İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Tatak, ezan okumada ikinci oldu.

Milli Eğitimi Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması Ege Bölge Finali Muğla'da gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi salonundaki yarışmaya Muğla, Aydın, Antalya, Denizli, Afyonkarahisar, İzmir, Manisa, Burdur, Kütahya ve Isparta illerinden öğrenciler katıldı.

Hafızlık dalında öğrenciler kura ile belirlenen ayetleri okurken, ezan okuma yarışmasında ise öğrenciler kendi belirledikleri bir makamda ezanı seslendirdi.
Yaklaşık 4 saat süren yarışma sonunda ezan dalında Aydın Nazilli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yaşar Taşkıran birinci, Kütahya Gediz İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Tatak ikinci, Denizli Tavas İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Varlıklı 3. oldu.

Yarışma sonunda Ege Bölgesi birincilerine diz üstü bilgisayar, ikincilere MP4, üçüncülere dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.
Ayrıca Muğla İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından katılan bütün öğrenciler altın ve 50 lira ile ödüllendirildi, kıyafet ve dini kitaplar hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 12:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?