2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Gelecek Kütahya'nın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, yatırımcının kente gelmesi için gerekli tüm şartları sağladıklarını ve önümüzdeki 5 yılın Kütahya açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

İHA muhabirine, yatırımcıları Kütahya’ya çekmek için OSB’lerdeki alt yapıyı hazırladıklarını, yatırımcılara bedava arsa tahsis edecek durumda olduklarını söyleyen Kinay, “Kütahya’ya yatırımcıyı çekmek için alt yapı çalışmalarına AK Parti döneminde başladık. Kütahya’yı teşvik kapsamına aldık. OSB’ler hazır. Eğer yatırımcı isterse bedava arsa tahsisi yapacak durumdayız. İçerisinde her türlü alt yapının bulunduğu OSB’lerimize her yıl bir yenisini ekliyoruz. Eğer teşvik kapsamında olan ilimizi tarım, turizm ve enerji sektörlerini yatırımcı ile buluşturabilirsek, Ege bölgesinde potansiyelinden en fazla yararlanabilen il olacağımızı inanıyorum” dedi.

"ARTIK KÜTAHYA'YA ULAŞMAK DAHA KOLAY"

Kütahya’nın geçmiş yıllarda en büyük sorununun ulaşım olduğunu ancak göreve geldikleri günden bu ayana yaptıkları çalışmalar ile bu sorunu kökünden çözdüklerini ifade eden Kinay “Önümüzdeki 5 yıl Kütahya için çok farklı olacak. Duble yolları olan, yol kalitesi artmış, hava yolu ve demir yolu ile ulaşılabilen bir il haline getireceğiz. Hızlı terende Ankara’dan olan kısım tamamlandı. İstanbul’dan olan kısımda da çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Hızlı tren ile Eskişehir’e, Eşkişehir’den de Kütahya’ya 1 saatte gelmek mümkün. Yani Ankara'dan yola çıkan yolcu 2.5 saat sonra Kütahya’da, İstanbul’dan yola çıkan yolcuda 3 saatte Kütahya’da olabilecek. Ulaşım konusu Kütahya’da çok büyük bir sorundu. Biz Karayolu, Demiryolu ve havayolu ulaşımda çok büyük hamleler yaptık. Bilindiği gibi, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortak olarak kullanacağı Kütahya Bölge Havalimanı'nın ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu 5 yıl içerisinde Kütahya ulaşım sektöründe kendini önemli ölçüde değiştiren dönüştüren bir imkana sahip olacak” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 16:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?