29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Geleneksel hayır yemekleri başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde esnafın, ailelerinin yanı sıra ilçe halkının da her türlü bela ve kazalardan korunması dileğiyle, her yıl düzenlediği geleneksel hayır yemekleri başladı. 

Kendi bölgesine sofra kuran esnaflar pişirdikleri çorba, etli pilav, helva ve ayrandan oluşan mönüyü yoldan gelip geçen herkese ikram ediyorlar. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hayır yemeği geleneğini bu yıl ilk olarak küçük sanayi sitesi esnafı başlattı, ardından halıcılar sitesi esnafı, daha sonra da belediye çok katlı işhanındaki esnaflar sürdürdü. 

Atalarından gördükleri geleneği sürdürdüklerini belirten Simavlı esnaflar, yaz boyunca her hafta bakırcılar, demirciler, terziler, otomobil tamircileri, oto yedek parça satıcıları gibi farklı meslek gurubunun kendi bölgesinde halka yemek vereceğini bildirdi. 

Yaz boyunca sürecek hayır yemeği ile ailelerinin yanı sıra ilçe halkının da her türlü kaza ve belalardan korunacağına inandıklarını belirten Simavlı esnaflar, "Bizler atalarımızdan böyle gördük. Hayır yemeği geleneğimizi yıllardır hiç aksatmadan sürdürüyoruz. Haftanın Perşembe günleri düzenlenen yemek davetimize herkesi bekliyoruz" diye konuştular.

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?