2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

GEMA Vakfı'nda mali kongre

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Çevre Kalkınma Vakfı'nın (GEMA) mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

GEMA Vakfı Genel Merkezi'nde yapılan kongreye vakfın genel başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, başkan yardımcıları Fatma Gökçe Taşdelen, Galip Turanlı, Necati Erdağ, yönetim kurulu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Balaban ve GEMA üyeleri katıldı.

Konuşma yapan GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gediz havzasında tarım envanteri çıkarılmasını istedi. Kilimcigöldelioğlu, “GEMA Vakfı, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Salihli İlçe Tarım Müdürlüğü ve Salihli Ziraat Odası işbirliği ile Gediz havzasında tarım envanteri çıkarılmalıdır. Yapılacak olan bu çalışmayla havzada bulunan tarım arazilerindeki çiftçilerimizin ne ekecekleri daha önceden belirlenip planlanmalıdır. Üretilen ürünlerin fiyatları da ekim öncesinde belirlenmelidir. Bu envanterin çıkarılmasına Manisa Valiliği, Salihli Kaymakamlığı, İl Genel Meclisi ve Salihli Belediye Başkanlığı da destek vermelidir. Köylülerimiz plansız ekim yapmasın. Plansız ekim sonucu çiftçilerimiz mağdur olmasın. Tarımda planlı büyüme şarttır. Tarım arazileri koruma altına alınmalıdır. Belediyeler plansız şekilde ruhsat vermesin. Her yere sanayi ruhsatı verilmesi sonucunda tarım arazileri kaybolmaktadır.” dedi.

GEMA Vakfı'nın yürütmüş olduğu Dibek Dağı Kırsal Kalkınma Projesi'ne milletvekillerinden, Manisa Valiliği, Salihli Kaymakamlığı ve İl Genel Meclisi'nden destek verilmesini isteyen Kilimcigöldelioğlu; “Salihli'nin Kemer, Poyraz, Kurttutan ve Hacıhıdır köylerinde bulunan tarihi evler restore edilmelidir. Bu köylerde bulunan 40'a yakın tarihi ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bir kısmı da yıkılmıştır. Turizm Bakanlığı, Salihli Kaymakamlığı ve Salihli Belediye Başkanlığı tarihi evlerin restorasyonu ile ilgilenen GEMA Vakfı'na destek olmalıdır.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?