16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Genç Evliya Çelebiler Yollarda

GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER KENDİ SEYAHATNAMELERİNİ HAZIRLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğinde Çağdaş Drama Derneği tarafından başlatılan "Genç Evliya Çelebiler Yollarda" projesi, ünlü seyyah Evliye Çelebi'nin memleketi Kütahya'da tamamlandı.

Evliya Çelebi'nin 400. doğum yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Çağdaş Drama Derneği tarafından hazırlanan "Genç Evliya Çelebiler Yollarda" projesi, 2-10 Nisan tarihleri arasında Bursa, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'da gerçekleştirildi. 10 gün süren projede lise ve üniversite öğrencisi 20 gencin her şehirden seyahat sırasında gezi notları tutmaları, fotoğraf çekmeleri, afiş hazırlamaları istenerek, kendi seyahatnamelerini oluşturmaları sağlandı. Yerel sanatçıların katılımıyla gecelerin düzenlendiği

projede, yerel giysiler ve yöre halk oyunları incelenerek, şehir esnafı ile bir araya gelindi. Proje sonunda ortaya çıkan eserler, Kütahya'da sergilendi. Gençlik Merkezi'ndeki serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu, Kütahya Vali Vakili Cengiz Horozoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Atalay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Kuşçu ve vatandaşlar

katıldı.

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Özbahçıvanoğlu yaptığı konuşmada, projeyle gençlere Evliya Çelebi'nin gezilerini ve felsefesini tanıtarak, onlara gezi sevgisi aşılamayı, ülkeyi yakından tanıtmayı, bu süreç içerisinde de kendi beceri ve yeteneklerini keşfederek üretken olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Özbahcıvanoğlu, Bursa, Afyonkarahisar, Uşak illerinde uygulanan projenin Evliya Çelebi'nin doğum yeri olan Kütahya'da noktalandığını ifade etti.

Gençler ise, projede Evliya Çelebi denince akla gelen ilk kavramlar olan seyyahlık, abartı sanatı, ahilik gibi kavramlar üzerinde durulduğunu, kültür ve sanat varlıklarının korunması teması üzerinde çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

Sergi, bir hafta boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek.

GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER KENDİ SEYAHATNAMELERİNİ HAZIRLADI
GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER KENDİ SEYAHATNAMELERİNİ HAZIRLADI
GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER KENDİ SEYAHATNAMELERİNİ HAZIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2011 Pazar 15:40:04
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 01:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?