2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Genç meslektaşlarına taş çıkartıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde 55 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan 79 yaşındaki Kamil Girgin, genç meslektaşlarına taş çıkartıyor.

Bağ-Kur emeklisi olmasına rağmen, ağır yaşam koşulları nedeniyle Ağdacılar Caddesindeki dükkanını çalıştıran Girgin, 55 yıllık meslek hayatında bir gün bile işini aksatmadığını belirterek, şimdiki neslin mesleğinden çabuk bırakıp işini çok çabuk terk ederek dükkanını kapatıp başka işler aramaya başladığını söylüyor. Bu gün ayakkabı tamirciliği yapanın yarın seyyar satıcı olduğunu vurgulayan Simav’ın 55 yıllık ayakkabı tamircisi Kamil Girgin, insanın mesleğini severek yapması halinde başarılı olabileceğine dikkat çekiyor.

Kendisinin mesleğine ve meslek kurallarına yıllardır sıkı sıkı bağlı biri olarak çalıştığını vurgulayan Girgin, şimdiki neslin yaptığı gibi meslekte değişik hünerler sergilemediğini ve bildiği klasik usullerden vazgeçmediği için müşterilerinin de kendisi gibi yaşlılardan oluştuğuna dikkat çekiyor. Evli ve beş çocuk babası Kamil Dede, üyesi olduğu Ayakkabıcılar Odasından yıllar önce aldığı onur belgesini dükkanının en güzel köşesinde sergilemekten de büyük onur duyduğunu belirtti. Girgin sağlığı elverdiği sürece dükkanında çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 11:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?