29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Gencer tüketiciyi tehdit ediyor'

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer'in tüketiciyi tehdit ettiğini söyledi.

"Sağlığımızın tehdit edilmesinin yanında dava ile tehdit edilmek zaafiyetin üst noktasıdır" diyen Nazlı, "Bir çok markette açık şekilde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş gıda maddesi satılmasına karşılık Kütahya Tarım İl Müdürlüğü sessiz kalmayı tercih etmiştir. Müdürlük olarak denetim görevlerini yerine getirmektense şubemizi hedef alan yetkililer farklı açıklamalara giderek çatışma ortamı oluşturmuştur. Denetim yapıldığı açıklamasına rağmen halen bir çok markette tarihi geçmiş ürün satılmaktadır. Yetkililerin açıklama ve savunmaların inandırıcı olmadığının en büyük delili halen satılan bu ürünlerdir. Halkın sağlığını korumakla görevli kişilerin görev yapmaktan kaçınması, yapılan ikazları yargıya taşımak tehdidi ile cevaplaması halkı ve tüketiciyi hiçe saydığını göstermiştir. Tüketiciyi mahkemeye vermek isteyen Kütahya Tarım İl Müdürü’ne sesleniyoruz, 'Tüketiciyi mahkemeye veriniz! Sağlıksız ürünlerin satışını engellemiş olmayacağınız gibi yargının vereceği kararla birlikte tüketici nezdinde mahkum olacaksınız.' Görevinizi ihmalinizden dolayı tüketicinin sağlığının hiçe sayılmasının önüne geçebilmek için bizim çabalarımız devam edecektir. Tarım Bakanlığı acilen gerekli girişimlerde bulunarak Kütahya’da gıda güvensizliğinin önüne geçmeli, halkın sağlığını hiçe sayan yerlerin denetimini yapmak zorundadır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet öz IP: 88.251.210.xxx Tarih : 20.10.2008 11:58:33

evet katılıyorum malesef yetki sahibi amir memur bu konuda vazifesini yapmıyor.ben bile bu konuda çok hassas davranıyorum aldığım tüm ürünleri kontrol ediyorum daha yeni bir olay bir marketten alacağım bir ürün tarihi geçmişti.yetkili kişiye sorduğumda işte almadılar gelip alacaklar falan filan tüketici ve bu görevi üstlenenler daha dikkatli ve piyasayı kontrol etmeleri gerekiyor.oto kontrol başka birşey değil herkes vazifesini yapsa zaten sorun kendiliğinden ortan kalkar herkesi görevini layıkıyla yapmaya davet ediyorum.üreten satan alan ve nihayi tüketiciye kadar olan noktaya kadar teşekür ediyorum vazifesini yapanlara