22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Gençlerin üzerinden ellerinizi çekin!

ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin ağız birliği yaparak ortaya dökülen çirkin kasetlerden dolayı AK Parti'yi suçladığını hatırlatarak, "Eski genel başkan kaset mağduruydu, yeni genel başkan kaset mamulü. Kimse uzaklara bakmasın. Sorumlu arıyorlarsa dönüp kendilerine ve yanı başındakilere baksınlar. AK Parti böyle çirkin işlerden asla fayda beklemez. Bunları fırsat olarak görmez ve kullanmaz. Ben CHP ve MHP'yi de milletime havale ediyorum" dedi. Erdoğan, YGS'de kopya ve şifre iddialarıyla yüzbinlerce gencin hayal ve umutlarıyla oynandığını ancak tek bir delil ortaya konulamadığını kaydederek, gençlere ikinci sınava gönül huzuruyla hazırlanmaları çağrısı yaptı.

Kütahya'da Zafer Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Bazıları çirkin siyaset yapıyor. Biz popülizme tevessül etmedik, yalan söylemedik. Biz ne aldatan, ne aldananlardan olmadık. AK Parti'nin rotasını millet çizdi. Biri borcunu zamanında ödeyecek, öbürü ödemeyecek. Kılıçdaroğlu gelecek ben borcunu sildim diyecek. Ne hakla siliyorsun? Böyle bir yetkin var mı? Bunlar bu ülkeyi bu ifadelerde yönetip yönetemeyeceklerini ortaya koyuyor. Biz delillerle, belgelerle konuşuruz" dedi.

Şifre ve kopya iddialarıyla yüzbinlerce gencin hayal ve umutlarıyla oynandığını ifade eden Erdoğan, "Yaklaşık 2 milyon genç kardeşim var, büyük hayallerle YGS sınavına girdi. Hemen ardından birileri şifre iddiası ortaya attı. CHP ve MHP genel başkanı başta olmak üzere fırsatçılar hemen bu imkanın üzerine çullandı. Gençlerin hayalleri söz konusu demediler. Bir de bunların yandaş medyası var. Bunlarla gençler üzerinden iktidarı vurmak istediler. Bunu istismara dönüştürdüler. CHP ve MHP hala istismara devam ediyor. 7 yaşındaki çocukların eline taş verip askere, polise karşı kışkırtmak ne kadar çirkinse, 2 milyon gencimizin hissiyatını istismar da o kadar çirkindir. Sabahlara kadar ders çalışan o tertemiz zihinleri istismar etmek siyaset değil apaçık fırsatçılık. Bununla beraber yargıya müdahale. Her türlü iddianın takipçisiyiz. Yargıyla birlikte her iddiayı yakından izliyor, inceliyoruz. Şu ana kadar YGS'de kopya çekildiğine dair tek bir delil ortaya konmuş değil. Hesaplamayla ilgili aksaklıklar varsa bunlar derhal düzeltiliyor, telafi ediliyor. Hiçbir öğrenci mağdur edilmiyor" diye konuştu.

Sınava giren her gencin hak ve hukukunun kendilerinin teminatı olduğunu bildiren Erdoğan, "Kimsenin çıkar sağlamasına asla imkan vermeyiz. Gençlerin üzerinden elinizi çekin. Buradan rant elde etmekten, fırsatçılıktan vazgeçin. Yandaş medyaya da sesleniyorum, gençleri istismardan vazgeçin. Sizi çok iyi tanıyorum. Buna hiçbir zaman basın özgürlüğü diye kılıf çekemezsiniz. Biz sizinle iktidar olmadık, biz milletle iktidar olduk, milletle yürüyeceğiz. Bu siyasetçilerin, medyanın istismarcı tavrına aldanmayın. Hırsla kurdukları tezgahlara gelmeyin. Bunların kışkırtmalarına aldanmayın. Gönül huzuru içinde ikinci sınava hazırlanın. Tek bir öğrencimizin bile mağduriyetine göz yummayız. Öğrenciler müsterih olsunlar, bu istismarcılara kulak vermesinler" diyerek, öğrencilere seslendi.

"BİR TANE BELGE ORTAYA ÇIKARAMIYOR"

Kılıçdaroğlu'nun şov yaptığını söyleyen Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu şov yapıyor. Orada bir şeyler anlatıyor, TOKİ'den bahsediyor. Koy belgeyi ortaya. Akşam söyleyip sabah inkar... Benim büyükşehir belediye başkan adayımla ilgili bir tane dosya çıkarmadı. Yahu kırtasiyecide dosya çok. Şahsımla ilgili olanları iktidar olunca açıklayacakmış. Sen beni 2,5 yıl genel başkanınla denetlemedin mi? Nerde dosya, çıkar bir tane koy ortaya! Kılıçdaroğlu! Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun! Sen kendine bak. Ne kadar ahbabı varsa, soy adını taşıyanlar varsa, bunların hepsini SSK genel müdürüyken SSK'ya doldurdun ve batırdın SSK'yı. Benim vatandaşım, Kılıçdaroğlu SSK genel müdürü olduğu zaman kuyruklarda az mı çile çekti? 90'lı yılları hatırlayın. SSK eczanesine giderdik, ilacımızı alabiliyor muyduk? SSK o zaman batmaya başladı" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sabah başka, akşam başka konuştuğunu ileri süren Erdoğan, "Böyle yalan olur mu? 'YÖK'ü kaldıracağım' diyor. Ama aynı programın içinde, yarım saat sonra, bu defa diyor ki 'Harçlardan alınan paraları YÖK'e devredeceğim'. Hani kaldırıyordun, ne oldu? Akşamdan sabaha dedim ama dayanamıyor. Yarım saatte... Makaram sarı bağlar, kız oynar, gelin ağlar" diyerek, ana muhalefet liderine yüklendi.

"CHP'NİN AKIL HOCASI BELLİ"

3 kasımda istismar siyasetini ellerinin tersiyle ittiklerini anlatan Erdoğan, "CHP bir yandan bu ülkeye musallat olmuş çeteleri savunmaya çalışırken, CHP genel merkeziyle Silivri arasında tünel var. Biz halkımızla hizmet için raylı sistemin, duble yolların tünelini deliyoruz. Onlar çeteyle ilişkiler kurmak için kendilerine ait eski siyaset tarzını gündeme getirmek için tüneller deliyor. CHP'nin bu noktada akıl hocasının kim olduğu bu arada ortaya çıktı. Siz onu çok iyi tanırsınız. Kim ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum diyenler vardı ya, hatırladınız mı? Herkese bir ev, bir araba vaat edenler vardı ya, ülkeyi düzlüğe çıkaracağını söyleyip ülkeyi batıranlar vardı ya, işte CHP şimdi onların himayesinde, onların yedeğinde siyaset yapmaya çalışıyor. Tıpkı onlar gibi siyaset yapıyor, onlar gibi milli, dini değerleri istismar ediyor" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz iktidarı devraldığımızda IMF'ye borç 23,5 milyar dolardı. Şimdi 5 milyar dolar var. Onlar borçlandı. MHP'li kardeşlerim ekranları başında beni dinliyor. Başımızı iki elimizin arasında alalım, futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım, ülkemiz için tutalım. Bu hizmetleri kim iyi götnyiz. Gençlerin üzerinden elinizürüyor, bunu düşünerek tutalım. CHP'li vatandaşlarıma da sesleniyorum. Niçin bu millet CHP'ye tek başına iktidarın yolunu açmıyor, onu bir düşünün. Neden AK Parti yüzde 47 ile iktidar oldu? Bunu düşünün. Türkiye'nin 81 vilayetinin 81'i AK Parti'ye milletvekili veriyor. MHP'ye sadece belli iller dışında niçin oy çıkmıyor, bunları bir düşünün ya. Marifet iltifata tabidir, bunları bir düşünün. Biz ayrımcılık düşünmüyoruz. Ne kadar okul yaptın, ne kadar hastane, emniyet müdürlüğü, yol, barajlar yaptın? Çiftçime, köylüme ne verdin söyle. Biz belgelerle konuşuyoruz, sen de söyle. Ama bunlar 3,5 yıl kalabildiler. 5 yılı tamamlayamadılar. Çünkü baktılar ki bu iş yürümüyor, hemen kaçıp gittiler. Bizde böyle bir şey gördünüz mü? Biz zamanla yarışıyoruz. Devletin kamu borç stoku yüzde 61 idi. Şimdi yüzde 25'e çıktı".

 "HAZİNENİN DOLU OLMASI İŞTAHINI KABARTIYOR"

Merkez Bankası'nın kasasındaki 95 milyar doların CHP liderinin iştahını kabarttığını öne süren Başbakan Erdoğan, şunları dile getirdi: "Nereye sulandı biliyor musunuz? Hazine dolu. CHP'nin de iştahı kabarıyor. Benim vatandaşım bu oyuna gelmeyecek. Bu ülkede devletin hazinesi ne zaman dolduysa, CHP ya müdahale ile ya koalisyon ortağı olarak gelmiş, bu ülkeyi 5 sente muhtaç etmiş. O akıl hocaları bile diyor ki, 'CHP Türkiye'yi 5 sente muhtaç etti'. Şimdi ona akıl hocalığı yapıyor. O günler geçti. Artık milletim onları çok iyi tanıyor. Bunların genlerine kadar milletim onları okuyor artık. Hiçbir zaman bunlara tek başına iktidarı teslim etmedi".

Çetelerin kendilerine karşı el ele verdiğini kaydeden Erdoğan, "Rahmetli Ecevit'i tasfiye etmek isteyenler, daha yaşarken üzerine beton dökmek isteyenlere de sahip çıkıyoruz. Beton dökme ifadesi bana ait değil, bu ifade DSP'nin eski genel başkanı Sayın Zeki Sezer'e ait. Sayın Kılıçdaroğlu, eski yol arkadaşına bunları sorsun. Mehmet Haberal hakkında geçmişte neler söylediğini de sorsun. Milletvekili adayı Sinan Aygün'ü de çağırsın, ona da Ecevit'in başbakanlığı döneminde neler yaptığını sorsun. Böyle bir karışım, böyle bir çorba olur mu? Yıllarca birbirlerini yiyenler, didişenler, hatta mahkemelere düşenler, şimdi CHP çatısı altında ittifak yapıyorlar. Elhamdülillah. Demek ki doğru yoldayız. Demek ki istikametimiz doğru. Bunlarınki ittifak değil, çete kardeşliği. Çeteler bunları kol kola, omuz omuza getirdi. Çıkmışlar MHP ile ağız birliği yaparak ortaya dökülen çirkin kasetlerden dolayı AK Parti'yi suçluyorlar. Eski genel başkan kaset mağduruydu, yeni genel başkan kaset mamulü. CHP'den ortaya çıkan kaset

skandalından çıkar sağlayanlar, CHPyi yeniden şekillendirme fırsatı bulanlar, ellerini ovuşturanlar kimler? CHP genel başkanı uzaklara bakmasın. AK Parti'ye bakmasın. Sorumlu arıyorsa dönsün kendine ve yanı başındakine baksın. AK Parti böyle çirkin işlerden asla fayda beklemez, bunları fırsat olarak görmez ve kullanmaz. Ben CHP'yi de, MHP'yi de milletime havale ediyorum. Kendileriyle baş başa bırakıyorum. Biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan konuşmalarının ardından Kütahya'da 46 tesisin toplu açılışını yaptı.

ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
ERDOĞAN KÜTAHYA'DA HALKA SESLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 19:21:00
Güncelleme :11 Mayıs 2011 Çarşamba 09:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?