29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gençlik kurulu üniversitelileri tartıştı

Kütahya’da, üniversite gençliğinin problemleri, İl Gençlik Kurulu Toplantısı'nda ele alındı.

Başkanlığını Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç’ın yaptığı toplantıda, "Üniversite Gençliğinin Sorunları ve Çözüm Yolları' tartışıldı.

Toplantıda, ulaşım-trafik, barınma, emniyet, beslenme, sosyal ve kültürel aktiviteler temel başlıkları altında sorunlar ele alındı.

Öğrenci temsilcileri, ulaşım hizmeti veren şoförlerin tutum ve davranışları, Ahmet Derin Caddesi, Bölcek- çevre yolu arası yolun durumu, Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'ndan transit işleyen halk otobüslerinin son hareket saatlerinin belirlenmesi, Germiyan Kampusü ile Kredi Yurtlar Kurumu arası yolun ışıklandırma yetersizliği, güvensizliği, Devlet Hastanesi’nde staj yapan öğrencilerin taleplerini ileterek, bu sorunlara çözüm bulunmasının önemine dikkat çektiler.

Ulaşım konusunda görüşlerini dile getiren belediye yetkilisi, Dumlupınar Sürekli Eğitim Merkezi ile şoförlerin eğitimi ile ilgili sözleşme yaptıklarını, şoförlerin ciddi bir eğitimden geçirileceğini kaydetti.

Emniyet yetkileri de, ulaşımda öğrencilerden gelen şikayetleri dikkate alarak, gerekli kontrolleri yapacaklarını, fazla yolcu almadan kaynaklanan öğrenci şikayetlerinin giderilmesi için hassasiyet göstereceklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?