7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Gez Dere Projesi hayata geçiyor

GEZ DERE PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Kütahya DSİ 34. şube Müdürü Mehmet Telek, Şube Müdür Yardımcısı Ali Birinci, Şube Müdür yardımcısı ve Baş Mühendis Hakan Altınkaynak’tan oluşan ekip Pazarlar İlçesi Yakuplar Gez Deresi'nde baraj yapımı düşünülen alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Pazarlar Kaymakamı Murat Beşikci, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, Pazarlar Belediyesi Fen İşleri teknik ekibi ve köy muhtarları katıldı.

Pazarlar İlçesi Yakuplar gez deresi bölgesinde yapımı düşünülen barajla ilgili bilgi veren Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, “Bugün Gez deresinde yapılması düşünülen baraj için DSİ 34. Şube Müdürlüğü'nden gelen ekiple beraber incelemelerde bulunduk Ön inceleme çalışmaları devam etmekte. Buraya yapılacak olan barajdan ilçe merkezi ve 8 tane köy arazi sulama ihtiyacını karşılayacak. Tahminen 15-16 bin dekar arazi sulanacak. Bu çalışmalar yöre halkı için çok önemli bir yatırım olacak. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Muhtarlarımızın çok heyecanlı olduğunu gördüm. Güzel bir yatırım olacağını temenni ediyorum. Bu gez deresi projesinin takipçisi olacağız. Hükümetimizin tarımsal ve içme suyu amaçlı yapılacak olan barajlara gösterdiği hassasiyet ortadadır. Yöremiz için köylülerimiz için hayırlı olsun” dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun da, “İlçemizin prestij projesi olan gez deresi ile kalkınmanın zirvesine ulaşacaktır. Bilindiği gibi ilçemizin köyleri ve beldeleri ile birlikte geçim kaynağı tarımdır. Tarımdan daha fazla kazanmak için suya ihtiyacımız var. Büyük düşünüyoruz. Yapılan incelemelerde gez deresinde yapılacak baraj, hem tarımsal sulama amaçlı, hem içme suyu, hemde elektrik santrali olarak kullanılabilir duruma gelecektir. İçme suyunun havzası o kadar büyük ki Kütahya ilimizin içme suyunu karşılayabilecek kadar büyüktür. Bizim Hedefimiz ilkönce tarımsal amaçlı ve içme suyu olarak kullanmaktır. Küresel kuraklığı da göz önüne alırsak bizim haklılığımız ön plana çıkıyor. Tarımsal sulama ülke ekonomisi için önemlidir. Köydeki çiftçimiz için ise bir kat daha fazla önemlidir. Çiftçi ekecek, ektiğini sulayacak, hasat mevsimi ürününü alacak. Sulama yapamazsa verim alamaz. Verim alamazsa ekonomik durumu kötüleşir. Bir sonraki yıl tohumluğunu almakta zorlanır. Biz çiftçimize, üretenimize destek olmak için sulama diyoruz. Sulama sıkıntısı yaşayan köylerimizin baraj sıkıntılarını çözmek için hummalı bir çalışmaya girdik. Kütahya DSİ 34. şube Müdürü Mehmet Telek, Şube Müdür Yardımcısı Ali Birinci, Şube Müdür yardımcısı ve Baş Mühendis Hakan Altınkaynak’tan oluşan ekiple gelmesi bizleri son derece memnun etti. Kütahya DSİ 34. şube Müdürlüğü ekiplerine sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

GEZ DERE PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
GEZ DERE PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
GEZ DERE PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:22:02
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 13:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?