3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Gıda hattına iki başvuru yapıldı

Kütahya’nın Simav İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, kısa bir süre önce hizmete giren Alo 174 Gıda Güvenliği hattına bugüne kadar iki başvuru yapıldığını ve bu başvuruların çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Bakanlığın 2009 yılını “gıda yılı” ilan ettiğini ve 14 Şubat'ta “Güvenilir Gıda-Sağlıklı Yaşam, Alo 174 Gıda Hattı”nın hayata geçirildiğini hatırlatan Ceylan, Devletin gıda güvenliği konusunda artık tüketiciyle işbirliği yaptığını belirtti.


Simavlılarında yoğun ilgi gösterdiği Alo 174 Gıda Güvenliği hattı ile ilgili bilgiler sunan Ceylan şunları söyledi: “Fırından ekmek aldınız, gramajından ya da hijyeninden endişe mi ettiniz, hemen Alo 174 Gıda Güvenliği hattını arayacaksınız. Alo 174'ün başında 24 saat ve 7 gün, görevliler bulunuyor. Bu görevliler sizin şikayetinizi alıyor ve şikayet hangi ille ilgiliyse, o ilin müdürüne ve şube müdürüne hemen iletiyor. İl müdürlüğü şikayeti alıyor, denetimci gönderecekse gönderiyor.

Analiz yapacaksa yapıyor. En geç 15 gün içerisinde şikayetçiye dönüyor. Eğer dönemeyecekse yine arıyor ve 'şu analiz yapılıyor ve bu analiz nedeniyle beklemek durumundasınız' diyor. Alo 174 Gıda Güvenliği hattının hizmete girdiği 14 Şubat'tan bu yana Simav’da iki başvuru oldu. Bunların ikisine de dönülerek gerekli işlemler yapıldı. Vatandaş uygulamadan son derece memnun.”
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 10:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?