29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Girgin'den iddialı konuştu

AK Parti'den Kütahya'nın Simav Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan, Başbakan Erdoğan ile Enerji Bakanı Hilmi Güler'i referans olarak gösteren Makine Mühendisi Yılmaz Girgin, projelerini anlattığı basın toplantısında gazetecilere iddialı açıklamalarda bulundu.

Simav'ı ayağa kaldıracak mega projelerinden bahseden Girgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı günlerde olduğu gibi işe belediye bünyesinde Araştırma ve Geliştirme Merkezi (AR-GE) kurmakla başlayacağını ileri sürdü.

Simav'ı çağdaş ve modern bir kente dönüştürebilmek için kentsel ve kültürel dönüşüm projelerine ağırlık vereceğini anlatan Girgin, Simav'ın jeotermal enerji ve termal turizmden yeterince yararlanamadığını dile getirdi. Simav'ı ve ovasını kirlilikten kurtaracak Arıtma Tesisini iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlama garantisi veren Girgin, şehrin en büyük sorunu olan otopark sorununu da 500 araçlık katlı otopark ile çözme sözü verdi.

Simav'a 500 kişilik kültür merkezi yapımını gerçekleştireceği vaadinde bulunan Girgin Eynal Kaplıcalarına yapılacak spor salonları ile gençlere hizmet sunmayı arzuladıklarını anlattı. Jeotermal enerjiden yararlanarak Eynal Kaplıcaları bölgesine kurulacak 20 megavat gücündeki elektrik santrali ile şehrin yanı sıra çevre il ve ilçelerin elektrik ihtiyacının karşılanacağına değinen Girgin, Simav'ın olmazsa olmazları arasında gösterdiği Organize Sera Bölgesi'nde organik tarıma önem vereceklerini ardından da bölgede termal turizm alanında yatırım yapmak isteyen özel teşebbüslere her konuda kolaylık sağlanacağını kaydetti.

Simav halkının kendisini geçmişte İstanbul Belediyesinde Araştırma ve Geliştirme Merkezi (AR-GE) de yaptığı hizmetlerle iyi tanıdığına değinen Girgin, İstanbul Belediyesi'nde Başbakan Erdoğan dönemindeki kazanımlarını şimdi Simav için harcamak istediğini kaydetti.

Kendisini Simav sevdalısı olarak tanımlayan Girgin, seçmenlerin girişimci, müteşebbis mühendis evladına sahip çıkarak AK Parti tarafından yapılacak kamuoyu yoklamalarında kendisinin adaylığa seçileceğine olan inancının tam olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?