2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

GMYO'da kepler havaya!

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu (GMYO)'nda mezuniyet coşkusu yaşandı.

15. yılını dolduran okuldan bu sene 290 öğrenci mezun oldu. 2008-2009 öğretim yılı mezuniyet törenine Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile çok sayıda yetkilili ve öğrenci yakınları katıldı.

GMYO Müdürü Ömer Karakaş, 418 bin metrekare kampus alanına sahip okulda Tekstil, Deri Konfeksiyon, Moda Tasarım, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Muhasebe, Pazarlama, İşletme programları olmak üzere 7 önemli dalda 2 bin 20 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Bu dallarda eğitimini tamamlayan 290 öğrencinin diploma almaya hak kazandığını belirten GMYO Müdürü Karakaş, "Buradan mezun olduktan sonra her şey bitmiş değildir. Yarın iş dünyasında yer edinebilmeniz için kendinizi yetiştirmelisiniz. Sizler için ara eleman tanımını yanlış buluyorum. En iyi aranan meslek dallarından mezun oluyorsunuz. Bundan sonra kendinizi daha iyi yetiştirip donanımlı birer uzman olarak çeşitli kademelerde görev almanızı istiyoruz" dedi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, müteşebbis ve çok cana yakın insanların yaşadığı Gediz'de Muratdağı ve Ilıca kaplıcaları gibi doğal zenginlikler bulunduğuna işaret ederek, "Bu zenginliklerin akademik ve bilimsel
çalışmalarla değerlendirilmesi halinde bölgenin çok daha iyi gelişeceğini ümit ediyorum" dedi.

Daha sonra Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kıyafetler defileyle tanıtıldı. 290 öğrenciye diplomalarını dağıtan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, tüm öğrencilere çalışma hayatında başarılar diledi. Mezun olmanın sevinciyle keplerini havaya fırlatan öğrenciler hüzün ve mutluluğu birlikte yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?