2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Göçebe eğitim çilesi

2 OKULDA 'GÖÇEBE EĞİTİM'

Kütahya’nın Simav ilçesinde 17 Şubat’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Osmanbey İlköğretim Okulu ile Anadolu İmam ve İmam Hatip Lisesinde 20 Ekim 2009 tarihe kadar yetiştirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan güçlendirme çalışmalarının bir türlü tamamlanamaması başka okullara gitmek zorunda kalan bin 500 dolayındaki öğrencilerle velilerini derinden üzdü.

Güçlendirme çalışmaları nedeni ile başka okullarda göçebe eğitimi alan Osmanbey ilköğretim ve Anadolu İmam ve İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle velileri güçlendirme çalışmalarının söz verildiği tarihte yetişmemesini inşaat işlemlerine 20 Temmuzda başlanmasına bağladı. Simavlı veliler okullarda güçlendirme çalışmalarının sürmesi yüzünden yaşanan gecikmenin öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkilediğinden şikayetçi oldu.

Simavlı veliler başka okullara gönderdikleri çocuklarının peşinden kendileri de koşmak zorunda kaldıklarını belirterek, çektikleri perişanlığın bir an önce sona erdirilmesi için güçlendirme çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. Veliler,” Hiç yoksa kış gelmeden öğrencilerimiz kendi okullarında eğitim ve öğretime başlamalı” diye gecikmeye tepki gösterdi.

Güçlendirme çalışmaları devam eden Osmanbey İlköğretim Okulunun bir kısım öğrencileri Gülizar Eren İlköğretim Okuluna giderken bir kısım öğrenciler Cumhuriyet Lisesinin eski pansiyon binasına, bir kısmı da Simav Cumhuriyet Lisesine gidiyor.

Öte yandan Simav Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bir kısmı da eğitimlerini almak için okula yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki 4 Eylül İlköğretim gitmek zorunda kalıyor. Göçebe eğitim yüzünden öğrenciler evlerine akşam saat 18.30 da dönmek zorunda kalıyor.

2 OKULDA 'GÖÇEBE EĞİTİM'
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 16:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?