2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Göçükte ölenlerin ailelerine 11 bin lira

GRİZU FACİASINDA ÖLEN GEDİZLİ İŞÇİLERİN AİLELERİNE 11'ER BİN TL YARDIM

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki grizu faciasında hayatını kaybeden Gedizli 5 işçinin ailesine para yardımı yapıldı.

Gediz’e bağlı Gümüşlü köyünden Mehmet ve Ahmet Çetin, Gökler beldesinden Muammer Aktaş, Cebrail beldesinden Yahya Arabozan ve Yağmurlar köyünden Ramazan Baştepe’yi gözyaşlarıyla toprağa verdikten sonra eş ve çocuklarının yarası sarılmaya çalışılıyor.

Başbakanlık Acil Yardım Fonu ve Bursa Valiliği’nden ölen işçilerin ailelerine toplam 11’er bin TL. Tutarında nakit para yardımı yapıldı. Paranın teslimi için İlçe Kaymakamlığı’na çağrılan mağdur eşlere kendileri için açılan ve 11’er bin TL para yatırılan banka hesap cüzdanları verildi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ziraat Bankası Gediz Şube Müdürü Serdar Sarana, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha, mağdur olan kadınlar ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, ölen işçilerin eş ve çocuklarına sahip çıkılacağını ve her türlü desteğin sağlanması için gayret göstereceklerini söyledi.

Bundan sonra işçi yakınlarına yapılacak olan devlet yardımlarının da hızla aktarılacağını belirten Kaymakam Çorumluoğlu, “Ayrıca Kaymakamlık olarak her aile için 250 TL. Yardım yapıldığı gibi vefat eden 5 işçimizin geride bıraktığı 4 öğrencinin eğitimi ile ilgili çalışma başlattık. Ölen işçilerimizin eş ve çocuklarına sahip çıkacağız. İlgili kurumlarımızla her tülü desteğin sağlanması için gayret gösteriyoruz” dedi.

GRİZU FACİASINDA ÖLEN GEDİZLİ İŞÇİLERİN AİLELERİNE 11'ER BİN TL YARDIM
GRİZU FACİASINDA ÖLEN GEDİZLİ İŞÇİLERİN AİLELERİNE 11'ER BİN TL YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 19:07:13
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 19:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?