29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Gökler Beldesi'nde sel!

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Gökler beldesinde, aniden bastıran sağanak yağış, sele neden oldu. 

Beldede bazı ev ve işyerleri sular altında kalırken, beldeye yakın bazı kömür ocaklarının kömür stokları selden zarar gördü. 

Güney Mahallesi ile meyve ve sebze bahçelerinin önemli ölçüde zarar gördüğü sel baskınında, suların azalmasıyla birlikte Gökler, Gediz ve çevre belediye itfaiyeleri ile sivil savunma ekiplerince müdahale ve kurtarma çalışması başlatıldı. Zarar ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 

Gökler beldesine giden Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gökler Belediye Başkanı Murat Bardakçı ile birlikte olay yerinde inceleme yaptı. 

Daha önce buna benzer bir olay yaşamadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Murat Bardakçı, çok ani olarak meydana sel baskınında şaşkına döndüklerini belirtti. Gökler dere yatağına yakın konutlar, Güney Mahallesi'ndeki ev ve işyerleri ile meyve ve sebze bahçelerinin önemli ölçüde zarar gördüğünü ifade eden Belediye Başkanı Bardakçı, "Sel sularının kesilmesiyle birlikte Gökler, Gediz ve çevre belediye itfaiyeleri ile sivil savunma ekiplerince müdahale ve kurtarma çalışması yapıldı. Zararın ne ölçüde olduğunu henüz bilmiyoruz" dedi. 

Diğer taraftan belde yakınındaki kömür ocaklarından Vahdet Madencilik Şirketi'nin toz ve parça kömür stokları sele kapılarak yok oldu. Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre, stokta bulunan 3 bin ton linyit kömürü ile maden direkleri selden zarar görürken, ocağın elektrik donanımında büyük ölçüde hasar meydana geldi.
Olayda can kaybı olmazken, kasabanın ev ve işyerleri ile sebze bahçeleri ve maden ocaklarında maddi zarar meydana geldiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 15:46:16
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 19:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?