29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Göletlerdeki balık avı yasağı sona erdi

Kütahya'da av yasağının sona ermesi en çok amatör balıkçıları sevindirdi. Kütahyalı amatör balıkçılar, 4 aylık yasağın sona ermesiyle Kızılkoltuk, Çavdarhisar, Gümele ve Erdoğmuş göletlerinde oltayla avlanmanın zevkini çıkarıyor.


Kütahya Avcılık Atıcılık Balıkçılık Yüzme ve İhtisas Kulübü yetkilileri, hayvanların korunması için çeşitli tedbirler aldıklarını hatırlatarak
4 aylık olta ile avlanma yasağının sona erdiğini bildirdiler. Yetkililer, "Göletlerde bayıltıcı, uyuşturucu ve öldürücü aletler ile balık tutmak yasaktır. Bu yasağa uymayan balıkçılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacak" dediler.


Amatör balıkçılık belgesi olmayanların kesinlikle avlanamayacağını kaydeden kulüp yetkililer,"Yörede bulunan vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bütün bu tedbirler balık neslinin tükenmemesi içindir" diye konuştular.
Öte yandan, 4 aylık yasağın sona ermesine sevinen Kütahyalı amatör balıkçılar, Kızılkoltuk, Çavdarhisar, Gümele ve Erdoğmuş göletlerine akın ederek oltayla balık avlamaya başladı.


Avlanma yasağının mart ayı başında tekrar başlayacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?