16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Göletlerin doluluk oranı yüzde 90

KÜTAHYA'DAKİ GÖLETLERİN DOLUK ORANLARI, YÜZDE 90'LAR SEVİYESİNE ULAŞTI

Kütahya'da sulama ve hayvan içme suyu amaçlı olarak kullanılan göletlerin doluluk oranlarının yüzde 90'lar seviyesine ulaştığı bildirildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde toplam 33 adet tarımsal sulama amaçlı gölet İl Özel İdaresi tarafından inşa edilmiş olup, bu göletlerde kar ve yağmur sularının depolanması ile tarımsal sulamada kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Sulama göletlerinden yapılan tarımsal sulamada herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duyulmadan kendi cazibesi ile tarım arazilerine sulama suyu sağlanmaktadır. Enerji kaynağı kullanan sulama sistemlerine göre daha fazla gelir elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca sulama göletlerinin yapımı ile yörede iklimin yumuşaması ve dolayısıyla oluşabilecek don olaylarının azalması sağlanmaktadır. Tarım için gerekli olan daha iyi şartların oluşmasına da yardımcı olan sulama göletlerimiz ürün çeşitliliğinin artmasının sonucu olarak ta verim ve kalitede artışlar sağlamaktadır.Ayrıca bu göletler ilimizde oluşabilecek orman yangınlarına müdahalede kullanılması ilimiz için büyük önem arz etmektedir" denildi.

KÜTAHYA'DAKİ GÖLETLERİN DOLUK ORANLARI, YÜZDE 90'LAR SEVİYESİNE ULAŞTI
KÜTAHYA'DAKİ GÖLETLERİN DOLUK ORANLARI, YÜZDE 90'LAR SEVİYESİNE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 16:42:05
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 01:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?