29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Göz kamaştıran sergi

Kütahya'da, Belediye El Sanatları Eğitim Merkezi'nin düzenlediği el sanatları kursuna 186 kişinin katıldığı bildirildi. Kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru eserleri, Belediye Kültür Sarayı'nda halkın beğenisine sunuldu.

Sergi açılış törenine Vali Yardımcıları Ömer Eru ve Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Müftü Mustafa Üskülüplü, daire düdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Belediyemiz KESTAŞ sürekli eğitim merkezinde düzenli olarak meslek edindirme faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca mahallelerimizde geleneksel olarak; tarihi el sanatlarımızı canlı tutma ve meslek edindirme faaliyetlerinde bulunmaktadır. Kursiyerler kendi ihtiyacı veya aile bütçesine katkıda bulunmak üzere, turizmde hediyelik eşya olarak satılmak üzere makine-nakış (ağır elbise) ve biçki-dikiş kurslarına katılmaktadırlar. Belediyemiz El Sanatları Kursları 1975 yılından bu yana sürdürülmektedir. Bu yıl Okmeydanı, 100. Yıl, Lala Hüseyin Paşa ve Evliya Çelebi mahallelerimiz olmak üzere 4 mahallemizde kurslar verilmiştir. Bu kurslarımızda, makine nakış kurslarında 85, giyim kurslarında 101 kişi olmak üzere toplam 186 kişi iki dönemlik eğitim sonunda belge almaya hak kazanmıştır. KESTAŞ Sürekli Eğitim Merkezi'mizde ayrıca, gümüş işleme, halı dokuma, süs taşı İşleme, porselen yapıştırma, ahşap ağaç işleri, cam mozaik dizgi, cam işlemeciliği kurslarında toplam 150 kişi eğitim görmekte olup ayrıca sanayicilerimizin isteği doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirmek üzere özel ara eleman yetiştirme kursları açılabilmektedir.Buradaki asıl konu el sanatlarımızı yaşatmaktır. Ama bunları ekonomiye kazandırmamız da gerekmektedir. Kursiyerlerimiz, çeyizlerini tamamlama imkânının yanında kendilerini geliştirdikleri takdirde parça başı işçilikle aile bütçelerine ek kazanç sağlayabilmektedirler. Sergimizin hazırlanmasında emeği geçen başta kurs hocalarımız olmak üzere, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Başkan İça ve protokol mensupları sergiyi gezerek, kursuyerlerin eserleri hakkında bilgi aldı.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?