8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Grip aşısının tam zamanı

MEHMET HAKAN AKCAN:

65 yaşını geçmiş KOAH, astım gibi müzmin akciğer hastalığı ya da şeker, kalp, böbrek gibi hastalıkları bulunanlar ile hastane ve huzurevlerinde çalıştıkları için grip aşısı olmak isteyenler için bu dönemin (Eylül, Ekim ayları) doğru bir zamanlama olduğunu belirtildi.

Tavşanlı'da, hava sıcaklıklarının azalması üzerine eczanelerde grip aşısına talep artışı yaşanıyor.

Havaların giderek soğuduğu Tavşanlı'da vatandaşlar, kış mevsimi gelmeden yaptırılması gereken grip aşısını alabilmek için eczanelerde yoğunluğa neden oluyor.

Kütahya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Akcan, grip aşısı almak isteyenlerin eczanelere gelmesi sonucu grip aşısı sıkıntısı yaşandığını belirterek, aynı sıkıntının ecza depolarında da oluştuğunu aktardı.

Gribin bulaşıcı olduğunu ve ölümle sonuçlanabileceğine vurgu yapan Akcan, "Özellikle okullar, yurtlar, kışlalar, kahvehaneler, huzur evleri gibi kalabalık ve topluca yaşanan ortamlar, hastalığın yayılmasında önemli rol oynar. Gripten korunmak için düzenli yaşamak, uyku ve dengeli beslenmeyi ihmal etmemek, alkol ve sigara alışkanlığını sınırlamak ve eğer varsa zemindeki kronik şeker, kalp, akciğer hastalıklarının bakım ve tedavisini usulüne göre yaptırmak gerekir. 65 yaşını geçmiş KOAH, astım gibi müzmin akciğer hastalığı ya da şeker, kalp, böbrek gibi hastalıkları bulunanlar ile hastane ve huzurevlerinde çalıştıkları için grip aşısı olmak isteyenler için bu dönemin doğru bir zaman dilimidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 12:03:04
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 13:56:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?