3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Grizu dehşetini bakanlara anlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Gökler Beldesi’ndeki kömür ocağında meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği grizu patlamasından sağ kurtulan 2 madenciyi hastanede ziyaret etti.

Gediz Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Süleyman Koç ile Emrullah Ölmez’i ziyaret eden Bakan Güler ve Başesgioğlu, yaralı madencilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 18 arkadaşının hayatını kaybettiği facianın nasıl meydana geldiğini Bakanlara anlatan Koç, "Bir anda büyük bir patlama oldu. Ben kendimi hemen ocakta bulunan suya attım. Daha sonra kendi imkanlarımla ocağın dışına çıktım. Kurtulmak için Allah’a dua ettim" dedi.
Savcının otopsi yapması sırasında ölen arkadaşlarının cesetlerini teşhis ettiğini ve kimlik tespitinde yardımcı olduğunu söyleyen Koç, dün gece yaşadığı şokun etkisiyle hiç uyuyamadığını söyledi.

Bakan Güler ve Başesgioğlu, daha sonra Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Sarıoğlu’nu ziyaret etti. Enerji Bakanı Hilmi Güler, burada yaptığı açıklamada, "Olayın gerçek sebebi grizu olmakla beraber, rapordan sonra detaylı sonuç ortaya çıkacak. Mühendislerin ve bilirkişinin yapacağı detaylı incelemenin ardından ihmal varsa ortaya çıkacak. Madencilik zor bir iş. Teknik önlemlerin alınması lazım. Kazada bir maden mühendisi de hayatını kaybetti. Böyle kazalar istenmese de oluyor. Ancak önlemek bizim amacımız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 16:41:35
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 12:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem k IP: 85.96.222.xxx Tarih : 27.04.2005 02:04:09
EMRULLAH KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN.