7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

GSF sınav sonuçları açıklandı

DPÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) özel yetenek sınavları hafta sonu tamamlanarak sınavlarda başarılı olan adaylar açıklandı. 250 öğrenci DPÜ GSF öğrencisi olmaya hak kazandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Arslan, hafta sonu gerçekleştirilen sınavların çok güzel ve sorunsuz geçtiğini herhangi bir olumsuz olayla karşılaşılmadığını, yetenekli kişilerin sınavlarda başarılı olduğunu belirterek, “Sınav sistemimiz ve değerlendirmelerimiz rasyonel temellere dayalı bir şekilde gerçekleştirildiğinden öğrenci ve yakınlarından herhangi bir şikâyet almadık. Sınavların değerlendirmesi jüri tarafından hakkaniyetli ve hızlı bir şekilde yapıldı. Adaylar arasında adalet duygusunu sarsacak herhangi bir şeye fırsat verilmedi. Rektörümüz Prof.Dr. Güner Önce de değerlendirmeleri bizzat izledi. Jürinin değerlendirmeleri sonucu en yetenekli kişiler başarılı bulunarak Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olmaya hak kazandılar” dedi.

Prof. Arslan, 250 öğrencinin alınacağı özel yetenek sınavına bu yıl 608 adayın başvurduğunu, sınavın değerlendirmesinin jüri tarafından adil biçimde yapılarak başarılı adayların pazartesi gününden itibaren Dumlupınar Üniversitesi web sitesinden asil ve yedek olmak üzere ilan edildiğini, başarılı olan adayların gerekli belgelerle başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

Özellikle bu yıl üniversitelere girişte katsayı değişikliği nedeniyle birçok üniversitenin açtığı sınavlara başvuru sayısında düşüşler gözlendiğine dikkat çeken Prof.Mustafa Arslan, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin iyi bir imajı olduğunu, bunun yansımasını gördüklerini ifade ederek özel yetenek sınavlarına Türkiye’nin her yerinden başvurular yapıldığını, ilginin bekledikleri düzeyde gerçekleştiğini ve ilgiden son derece memnun olduklarını ifade etti.

 

ÇİZGİ FİLM VE ANİMASYON BÖLÜMÜNE YOĞUN RAĞBET

Prof.Dr. Arslan, yapılan en yoğun başvurunun çizgi film ve animasyon bölümüne olduğunun altını çizerek, “60 öğrencinin alınacağı çizgi film ve animasyon bölümüne çok fazla rağbet oldu. Her yıl çizgi film festivali düzenliyoruz. Sanırım başvurularda kaliteli kadro ve eğitimimizin yanı sıra bu etkinliklerde etkili oldu” dedi.

Prof. Mustafa Arslan, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin her geçen yıl adından söz ettiren bir fakülte olduğunu vurgulayarak, bunun en önemli göstergesinin de özel yetenek sınavlarına yapılan başvurular olduğunu kaydetti.

DPÜ GSF’nin iyi bir kadrosu olduğunu ve bu kadroyu daha da güçlendireceklerini, zenginleştireceklerini söyleyen Prof.Arslan, 2010-2011 eğitim- öğretim döneminde faaliyete geçecek olan DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni binasının Avrupa’nın 2. Büyük mekân alanı olduğunu, adeta bir sarayı andıran bu muhteşemlikte bir yapının başka bir yerde bulunmadığını belirtti.

Prof. Mustafa Arslan, başta Rektör Prof.Dr. Güner Önce olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bahri Öteyaka, Prof.Dr. Ali Torun ve tüm yöneticilern Güzel Sanatlar Fakültesinin daha da gelişmesi için her türlü desteği sağladıklarını belirterek teşekkür etti.

DPÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
DPÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:25:05
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 15:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?