8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Güral’a 'ekonomiye hizmet' ödülü

KÜTAHYA PORSELEN YÖNETİM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI NAFİ GÜRAL’A 'EKONOMİYE HİZMET' ÖDÜLÜ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğrenci Kulüplerinden Genç Girişimciler Kulübü tarafından 'Yerelden Yükselen Güçlere Ekonomiye Hizmet Ödülleri' adı altında organize edilen projenin ilk konferansında Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’a 'Ekonomiye Hizmet Ödülü' plaketi verildi.

Genç Girişimciler Kulübü tarafından hazırlanan etkinliğin amacı hakkında bilgi veren kulüp öğrencileri, proje kapsamında iş hayatına yerel anlamda başlayan ancak daha sonra hızla ilerleyerek ulusal çapta hizmet vermeyi başarabilen firma sahiplerinin başarı öykülerini bizzat kendilerinden dinlemeyi tasarladıklarını ve ilk konuklarının Kütahyalı İş adamı Nafi Güral olduğunu ifade ettiler.

Amaçlarının farklı bakış açılarına sahip, kendi sektörlerinde lider işadamlarını öğrencilerle buluşturarak yenilikçi anlayışı katılımcılara aktarmak olduğunu vurgulayan kulüp öğrencileri, ilk olarak Kütahya’dan başladıklarını daha sonra Türkiye’nin diğer illerindeki iş adamlarını da Dumlupınar Üniversitesi’ne davet edeceklerini müjdelediler.

Etkinliğin ilk konuğu olan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Fen Edebiyat Fakültesi'nde verdiği konferansta; çok hızlı değişen dünyada başarılı olabilmek için yapılması gerektiğine inandığı önemli birkaç hususu öğrencilerle paylaştı.

Öncelikli olarak farklı olmaktan korkmayın, yenilikleri arayın ve bunun için de kendinize mutlaka güvenin diyen Nafi Güral, kendi markalarını yaratan genç isimlerden örnekler vererek elde ettikleri başarıları öğrencilerle paylaştı.

Girişimci fikirlere sahip olabilmenin yolunun bakmak ile görmek arasındaki farkı yakalamak ve sahip olduğumuz özelliklerin farkına varmaktan geçtiğini ifade eden Nafi Güral, bireyler olarak hepimizi birbirimizden ayıran yanımızın bakış açımız ve anlayış biçimimiz olduğunu vurgulayıp, bakış açısı olmayan kişilerin ileriye dönük hedeflerinin de olamayacağını ve bu kişilerin amaçsız bir yaşamın içinde küçük bireyler olarak yaşamaya mahkum olacaklarını söyledi.

Bu anlayışın kırılabilmesinin bireyin kendini yenileme isteğine bağlı olduğunun altını çizen Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, öğrencilere tavsiyelerini şu şekilde sıraladı; Kendinize güvenin, kendinize bir hedef belirleyin, doğru belirlenmiş, ulaşılabilir, akılcı hedefleriniz olsun. Bu hedeflerinizle ile ilgili hayalleriniz olsun, bu hayalleri gerçeğe yaklaştırmanın sizin elinizde olduğunu asla unutmayın. İlgi alanlarınızı belirleyin, bu alanları besleyin. Sosyal yaşamınızı kültürel birikiminizle şekillendirin. Vizyonunuzu genişletin; dil öğrenmenin zenginliği ve getireceği kazançların farkında olun. Yabancı dilin iş yaşamınızda size sunacağı olanakları asla aklınızdan çıkartmayın. Staj dönemlerinizi çok iyi değerlendirin. Staj döneminiz iş öncesi kavrayacaklarınız adına size çok önemli fırsatlar sunacaktır.

 

"DEĞİŞİM VE GİRİŞİMCİLİK DAİMA ÖN PLANDA OLMALI"

Hedef belirleme ve amaca ulaşma konusunda öğrencilere örnekler veren Nafi Güral, başarıya ulaşılması için gerekli olan unsurlara dikkat çekerek şunları söyledi, "Disiplinli ve planlı bir çalışma düzeniniz olsun, birlikte çalışan elemanlarınızın sizi örnek alacağını unutmayın. Yönetim modelini yaratıcı ve esnek bir yapıya dönüştürerek, beraber çalıştığınız elemanları yaratıcı fikirler üretmeye, yönlendirmeye çalışın. Bilgi toplumunda değişim ve girişimcilik kavramları daima ön planda olacaktır."

Yapılan işin öneminin birlikte çalışılan insanlara hissettirilmesi gerektiğini söyleyen Güral, konuşmasında şunları ifade etti: "Uzlaşmacı olan, her kesimle diyaloğa açık, cesaretli ve kararlı tutumunuz, başarıya giden önemli adımlarınız olacaktır."

Etkinliğin bitiminde Nafi Güral’a Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu tarafından “Yerelden Yükselen Güçlere Ekonomiye Hizmet Ödülü” verildi. Ödül töreninde Nafi Güral’a kendisinin kaleme aldığı Kütahya Sosyo Ekonomik Hayatında 50 Yıl adlı kitabını da hediye eden Prof. Dr. Sarıkoyuncu, Kütahyalı Avukat Zeki Özker’in anılarından derlediği ve 1945 -1995 yıllarını içine alan kitabı, Nafi Güral’ın da severek okuyacağına inandığını ifade etti.

Etkinliğin ilk konuğu olarak gelen Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın anlattıklarını keyifle dinlediğini belirten Rektör Yardımcısı, öğrencilerin de meslek hayatına atılırken kullanacakları pek çok değerli bilgiyi bu konferanslar aracılığıyla pekiştirerek yenileyeceklerini söyleyip, hem Nafi Güral’a hem de Genç Girişimciler Kulübü öğrencilerine teşekkürlerini sundu.

KÜTAHYA PORSELEN YÖNETİM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI NAFİ GÜRAL’A 'EKONOMİYE HİZMET' ÖDÜLÜ
KÜTAHYA PORSELEN YÖNETİM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI NAFİ GÜRAL’A 'EKONOMİYE HİZMET' ÖDÜLÜ
KÜTAHYA PORSELEN YÖNETİM A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANI NAFİ GÜRAL’A 'EKONOMİYE HİZMET' ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:50:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 23:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?