15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Güral'ın 50. yıl gururu!

NAFİ GÜRAL İŞ HAYATINDAKİ 50. YILINI DOSTLARIYLA KUTLADI

Kütahyalı İşadamı Nafi Güral iş hayatınındaki 50. yılını geniş katılımlı bir davetle kutladı. Davete sanatçı Muazzez Ersoy, Gazeteci Savaş Ay, Gazeteci Yavuz Donat ve Celalettin Cerrah gibi tanınmış simalar da katıldı.

Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı, Kütahya Tixaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kütahya’nın önce gelen işadamı Nafi Güral için, iş hayatında 50. yılını doldurması münasebetiyle bir kutlama programı düzenlendi.

Eskişehir yolu üzerinde bulunan “Saklı Dünya” restaurantta düzenlenen kutlama programına Türkiye genelinden birçok tanınmış sima ve davetlinin yanında Gazeteci Savaş Ay, Gazeteci Yavuz Donat ve Celalettin Cerrah gibi tanınmış isimler de katıldı. Program öncesi davetlileri eşi Gülsüm Güral ile birlikte karşılayan Nafi Güral, misafirleri ile tek tek ilgilendi. Açık havada düzenlenen kutlama programına ilgi üst seviyelerde olurken program kokteyl başladı. Sunulan ikramlar ve yemekler esnasında oluşturulan platformda Nafi Güral’ın hayat hikayesini anlatan fotoğraflar, filmler ve belgesellerle oluşturulan görsel şov davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Daha sonra ünlü sunucu tarafından sunumu yapılan programda izlenen hayat hikayesi filminin ardından Güral’ın torunları “Nafi Dedelerine” yazmış oldukları kısa notları ve dedeleri hakkındaki düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Güral’ın oğlu Erkan Güral da sahnede babasını anlatırken duygulu anlar yaşadı. “Patronum, arkadaşım, babam, atam” diye söz etmeye başladığı babasını anlatmaya kelimelerin yetersiz kalacağını anlatan Erkan Güral, babası Nafi Güral’ın örnek bir yaşantısının olduğunu, kendi yaşantısında da babasını örnek aldığını ifade etti.

Sahneye davet üzerine çıkan ve Nafi Güral hakkında konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de konuşmasında Güral’a övgüler yağdırdı. Vali Kenan Çiftçi, “Kütahya’ya tayin olmadan önce Ankara’da başarılı olmanın sırrını anlatıyordum. Yaklaşık 6 aydır burada görev yapıyorum. Buradaki görev süresince Nafi Beyi tanıma fırsatını buldum. Ve gördüm ki bizim anlattıklarımızın hepsi Nafi Beyde mevcut. Başarılı ve örnek kişilik oluşturan Nafi Güral’ın şahsı bence herkese örnek olmalıdır” diye konuştu.

Ailesinin ve iş arkadaşlarının Nafi Güral hakkındaki düşüncelerinden oluşan belgesel de davetlilerden büyük ilgi görürken, Güral’ın yatırımlarıyla Kütahya’ya sağlamış olduğu istihdamın Kütahya’ya büyük sağladığı bilgileri de paylaşıldı. Program akışında Nafi Güral’ın eğitime verdiği destekler de konuşulurken sahne alan Güral, başarısını ailesine ve çalışma arkadaşlarına borçlu olduğunu söyledi. “Başıma gelen en güzel şey” olarak bahsettiği eşinin yaşamında büyük pay sahibi olduğunu anlatan Güral, “Babam ve annemin bugünlere gelmemizde büyük emeği vardır. Onlarsız ben başarılı kesinlikle olamazdım” diye konuştu.

İş yaşamında 50. yılını kutlayan Nafi Güral’ın kutlama programında ailesinden ve çalışma arkadaşlarından oluşan 50 kişilik bir ekip 50 adet meşale yakarak, Nafi Güral’ın yaşamının her yılı için bir meşale yaktığını, bir ışık verdiğini anlattılar. Yapılan konuşmalar, sunumlar ve diğer faaliyetlerin ardından geceye davet edilen sanatçı Muazzez Ersoy şarkılarıyla programa renk kattı.

Davetliler sanatçı Muazzez Ersoy’un şarkıları ile keyifli anlar yaşadı. Programda 50. yıl pastasının kesilmesinin ardından Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Delen Nafi Güral ve Eşi Gülsüm Güral’a birer plaket taktim etti.

Gece Sanatçı Muazzez Ersoy’un şarkılarıyla devam etti.

NAFİ GÜRAL İŞ HAYATINDAKİ 50. YILINI DOSTLARIYLA KUTLADI
NAFİ GÜRAL İŞ HAYATINDAKİ 50. YILINI DOSTLARIYLA KUTLADI
NAFİ GÜRAL İŞ HAYATINDAKİ 50. YILINI DOSTLARIYLA KUTLADI
NAFİ GÜRAL İŞ HAYATINDAKİ 50. YILINI DOSTLARIYLA KUTLADI
NAFİ GÜRAL İŞ HAYATINDAKİ 50. YILINI DOSTLARIYLA KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2011 Cumartesi 13:14:02
Güncelleme :9 Temmuz 2011 Cumartesi 16:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bedir çayı 43 IP: 85.105.176.xxx Tarih : 10.07.2011 01:24:37

Haberde anlatılanları aynen katılıyorum.çağdaş bir işadamı.bir kaç sene önce BOR enstitüsün  Kütahya'da acılması için 5 milyon dolar yardım teklif etmişti. Kütahya ekonomisine ve istihdama katkıları çok büyük.Ayrıca Turizme,Çavdarhisar Aizanoi ile ilgili çalışmaları,Anemon hotelinin Çavdarhisara kazandırılmasında etkisi olmuştur.Aizanoi ile ilgili yazı ve diger çalışmalarından dolayı Ünlü gazeteci sn Savaş Ay'a sosuz sevgi ve saygılar .