29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Hacı adaylarına duygusal uğurlama

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinden kutsal topraklara şirket kanalıyla gidecek olan 14 kişilik hacı kafilesi düzenlenen törenle yola çıktı.

Hisarcık ilçesinde hacca gidecek olan ikinci kafile için Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Hacı adaylarının uğurlama törenine,Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, İl Genel Meclisi üyesi İlker Kurum, Halil Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Baş, Müftülük Vaizi Salih Bilgili, müftülük din görevlileri, Belediye Meclisi üyeleri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Müftülük Vaizi Salih Bilgili, hac ibadetinde insanların sabırla imtihan olduklarını belirterek, "Sabırla,iyi niyetle,ihlasla hac vazifelerini yerine getirmelerini kendilerine tavsiye ediyorum.Gerçekten çirkin söz ve davranışlardan kaçınarak Allah için yapılan bir hac,o zaman Allah katında makbul bir hac olmuş olur. Hacı adaylarımızı bu kutsal yolda hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hacı adayları yakınları ile vedalaştı. Duygusal anların yaşandığı vedalaşma sırasında hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına engel olamadılar. Hacı adayları dualar ve tedbirlerle uğurlandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 21:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?