8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Hafızlar yarıştı

7. HAFIZLIK YARIŞMASI'NIN FİNALİ KÜTAHYA'DA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen 7. Hafızlık Yarışması'nın finali, Kütahya Ulu Camii'nde yapıldı.

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle düzenlenen yarışmanın finalinde Aydın, Bitlis, Bolu, Bursa, Giresun, İstanbul, Kars, Kayseri, Osmaniye ve Malatya'da yapılan bölge elemelerinde birinci olan Kur'an Kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzin-kayyımlar yarıştı. 5 kişiden oluşan seçici kurul, 10 hafız arasından birinciye seçmende zorlanırken, yarışmaya Kütahyalılar büyük ilgi gösterdi.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Kütahyalılar'ın din hizmetlerinde büyük katkılarından dolayı yarışma finalinin bu şehirde yapıldığını kaydetti.

Yarışmada birinciliği Samsun bölgesinden Mustafa Demir, ikinciliği İstanbul bölgesinden Hacı Çetin ve üçüncülüğü de Kahramanmaraş bölgesinden Mustafa Çamsarı elde etti.

Dereceye giren hafızların ödülleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Kemal Bekaroğlu ve protokol mensupları tarafından takdim edildi. Yarışmada birincilik elde eden Mustafa Demir, "Yarışmada birinci olmama çok sevindim. Emeği geçen herkesi şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca halkın yarışmaya yoğun ilgi göstermesi beni ayrıca mutlu etti" dedi.

7. HAFIZLIK YARIŞMASI'NIN FİNALİ KÜTAHYA'DA YAPILDI
7. HAFIZLIK YARIŞMASI'NIN FİNALİ KÜTAHYA'DA YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 18:49:03
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 18:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?