2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Halk oyunları kursu dolup taşıyor

HİSARCIK’TA HALK OYUNLARI KURSUNA YOĞUN İLGİ

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Halk Eğitimİ Merkezi Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencilere yönelik halk oyunları kursuna yoğun ilgi olduğu bildirildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda başlatılan halk oyunları kursuna yaklaşık 150 öğrencinin katıldığını söyleyen halk oyunları öğretmeni Mehmet Ali Alp, “Önceki yıllarda halk oyunları kursuna katılacak öğrenci bulamazken, yeni açtığımız halk oyunları kursuna öğrencilerden çok yoğun katılım oldu. Kursa katılan kursiyerlerin arasından bayramlarda ve özel günlerde gösteri yapacak olan 32 kişilik gösteri ekibi ile yarışmalara katılacak olan 32 kişilik yarışma ekibi oluşturulacak. Zamanla ekip sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Cumartesi ve Pazar günleri verdiğimiz kurslarda kursiyerlere Kütahya yöre oyunlarını öğretiyoruz. Amacımız unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel kültürümüz yöre oyunlarımızı canlandırmak ve ilçedeki sosyal faaliyetleri arttırmak. Bilindiği gibi halk oyunları kurslarında kostüm, canlı müzik ve cd gibi masrafları olmaktadır. Bu nedenle Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızdan bu konuda destek bekliyoruz “ diye konuştu.

HİSARCIK’TA HALK OYUNLARI KURSUNA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 18:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kütahyalı IP: 85.105.176.xxx Tarih : 13.11.2009 10:26:42

Emet'te Dini-Milli bayram günleri halk oyunları oynamak geleneği vardı .yanyana kasası açılmış iki kamyon kasası sahne yapılır her yaştan insan kütahya Zeybeği oynardı.Halk ve Kadınlar seyrederdi.Emet İn beldesi şimdilerde İlçe Olan Hisarcık Her konuda Atılım yapmış .İsmi çok duyuluyor.Üniversitelilerde ,halktan ve esnaftan memnunmuş.Kızların Halk oyunları oynuyor duruma gelmesi iyi.Turistik bölgelerde ve de Büyük kent merkezlerindeki Eylence ve düğünlerde Ege Oyunlarını oynayan çıkmıyor.Unutulmuş. Kütahya yöresi sorunları- Medya 43 -haber sitesinde işlenmektedir .Hisarcık'lı yetkililere başarılar,