3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hamam, müze olmasın!

KÜTAHYA'DA 'HAMAM, MÜZE OLMASIN' İSYANI...

Kütahya'nın Yoncalı köyündeki 800 yıllık hamamın 'müze yapılmak istenmesi' bölge halkını isyan ettirdi.

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait tarihi hamamın 1210 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yapıtıralan şifalı Büyük Hamam'ın işletmeciliğini İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin yaptığı belirten Yoncalı köyü sekinleri, hamamdan şimdiye kadar Selçuklu hükümdarı birinci Alaaddin Keykubat'ın kızı Huma Hatun'un yanı sıra binlerce kişinin şifa bulduğunu kaydettiler.

Halen restorasyon çalışmalarının devam ettiği hamamın onarımının ardından valilik tarafından müzeye dönüştürüleceğini duyduklarını ifade eden Yoncalı Kaplıcaları Güzelleştirme ve Gelişterme Derneği Başkanı Aziz Aydın, "Yoncalı Büyük Hamam, tam 800 yıldır Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımıza şifa datımaktadır. Buranın müze olması Kütahya'ya hiç bir katkı sağlamayacaktır. Şehir merkezindeki müzelere halkın gösterdiği ilgi ortada. Müzeler adeta ziyaretçiye hasret. Büyük Hamam'ın tekrar hamam olarak hizmet vermesi için Valimiz Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı ve AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu'dan duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Yoncalı Kaplıcaları Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü Atakan da, "Tarihi Büyük Hamam asırlardır şifa dağıtıyor. Buranın şöyle bir özelliği de var. Selçuklu hükümdarı birinci Alaaddin Keybukat'ın kızı Huma Hatun'un Yoncalı'dan şifa bulması sebebiyle kendisi tarafından bu hamam yaptırılmıştır" diye konuştu.

Yoncalı köyü sakinlerinden İsmail Taş, Fevzi Ay, Ali Yıldız, Yaşar Çetin ve Ahmet Pişkin de tarihi yapının hamam olarak hizmet vermesini istediklerini vurguladılar.

Yoncalı tarihi Büyük Hamam'ın restorasyon çalışmalarının birkaç aya kadar tamamlanacağı öğrenildi.

KÜTAHYA'DA 'HAMAM, MÜZE OLMASIN' İSYANI...
KÜTAHYA'DA 'HAMAM, MÜZE OLMASIN' İSYANI...
KÜTAHYA'DA 'HAMAM, MÜZE OLMASIN' İSYANI...
KÜTAHYA'DA 'HAMAM, MÜZE OLMASIN' İSYANI...
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 12:05:05
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 12:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?