3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hamilelere aşı uygulaması başladı

Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2009 yılında Meksika’dan başlayıp 200 kadar ülke ile birlikte Türkiye’yi de etkileyen halk arasında “Domuz Gribi” olarak bilinen Pandemik Grip A(H1N1) 2009 hastalığının etkisini arttırarak sürdüğü bildirilerek, bu çerçevede ilde gebelere yönelik aşı uygulamasının başladığı kaydedildi.

Dünyadaki tüm sağlık otoritelerinin ortak görüşünün bu hastalıktan korunmanın yolu olarak kişisel temizliğe dikkat edilmesi ve özellikle bu hastalığa karşı geliştirilen Pandemik Grip A(H1N1) 2009 aşısının yaptırılması yönünde olduğu belirtilen açıklamada, “Sağlık Bakanlığı Pandemi Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ile Ülkemizde 02 Kasım 2009 tarihinden itibaren plan dahilinde; 6 ay- 50 yaş arası sağlıklı kişiler, tüm yaş gruplarında kronik hastalığı bulunan risk grubundakiler ile sağlık personeli başta olmak üzere itfaiye, elektrik-su-doğalgaz arıza, ulaşım, iletişim, asayiş ve güvenlik gibi günlük hayatın idamesinde önemli görevleri olan meslek grupları da yaş sınırı gözetilmeksizin ve herhangi bir belge istenmeden sağlık kurumlarında aşılanmaktadır. Halen öğrenci olan vatandaşlarımızın aşılanmaları da sağlık kurumlarında devam etmektedir” denildi.

Kütahya’da 13 bin 487 kişiye Pandemik grip aşısı uygulandığı kaydedilen açıklamada, aşıya ilginin her geçen gün arttığı belirtildi.

Açıklamada, Kütahya’da 7 Aralık’tan itibaren itibaren gebelere yönelik Adjuvansız Pandemik A(H1N1) 2009 aşı uygulamasının başladığını ifade edilerek, “Adjuvansız gebe pandemik grip aşıları, ilimiz merkez ilçede; 1, 2, 5, 7, 9 ve 11 nolu sağlık ocaklarında, diğer ilçelerimizde ise İlçe Merkez 1 No’lu Sağlık ocaklarında uygulanmaktadır. Gebelerimiz, bu sağlık kurumlarına müracaat ederek Adjuvansız Pandemik Grip A(H1N1) aşılarını yaptırabileceklerdir. Pandemik gripten tek ve en etkili korunma yolu aşıdır. Anne adaylarının ve geleceğimizin teminatı en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için Pandemik grip aşılarını en yakın sağlık ocağında yaptırmaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 17:47:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 23:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?