2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Hasanlar'da SBS semineri

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar beldesi İlköğretim Okulu'nda 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, Orta Öğretim Kurumları'na giriş (SBS) sistemi ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda seminer verildi.

Hasanlar İlköğretim Okulu Sosyal Sınıfı'nda verilen seminerde, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tarık Ayaz tarafından hangi dersten yapılan netin ham puanının kaç olduğu, her sınıfa göre toplam kaç soru çıktığı, derslere göre soru dağılımı, sınıflara göre sınav süreleri, geçen yıl uygulanan SBS’de Türkiye genelinde hangi sınıflarda tam net yapanların sayılarıhakkında bilgiler verdi. Ayaz, ayrıca iller bazında tam net yapan öğrenci sayıları, Kütahya’da tam net yapan okul ve öğrenci adları, Sınıf Puanı’ın nasıl hesaplandığı konularını açıkladı.

Tarık Ayaz, yeni sistemde öğrencinin hedeflediği ortaöğretim kurumlarına yerleşmesinde başarıyı artırıcı en önemli unsurlardan birinin öğrencinin düzenli olarak okul eğitimini takip etmesi olduğunu söyleyerek, ”Bunlara ek olarak yapılan sunumda öğrencilerin de soruları alınarak,akıllarına takılan her soru üzerinde dikkatle durularak gerekli açıklamalar yapıldı” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 12:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?