2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Hasar tespiti yeniden yapılsın'

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir’in önderliğinde Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelen sivil toplum örgütleri 5 büyüklüğündeki 17 Şubat Simav depremini masaya yatırdı.

Deprem sonrası alınan önlemlerin yetersizliğinden yakınan sivil toplum örgütleri uzmanlarca gerçekleştirilen hasar tespitlerini yetersiz buldu. Deprem hususunun masaya yatırıldığı toplantıya MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, AK Parti Simav İlçe Başkanı Sedat Karaca, CHP Simav İlçe Başkanı Ali Kaan, MHP Simav İlçe Başkanı Ahmet Gündüz, DP Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yörük, Simav Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan, Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, Yeşil Simav Turizm Derneği Başkanı Nurullah Kıratlı, 16 Mahalle muhtarı, Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel ile bazı oda ve esnaf derneklerinin başkanları katıldı. Toplantıya CHP Simav Belediye Başkan adayı Doktor Dursun uzun da destek verdi.

Depremde hasar gören binaların iskan ruhsatlarının kendisi döneminde verilmesi yönünde eleştiriler aldığını ifade eden Simav’ın bağımsız belediye başkanı Rıza Özdemir, yapılan eleştirileri haksız ve mesnetsiz bulduğunu kaydetti.

Depremde hasar gören binaların hiç birisinin iskan ruhsatlarının kendisinin iş başında bulunduğu geçmiş 10 yılı kapsamadığına dikkat çeken Başkan Özdemir, söz konusu hasarların meydana geldiği binaların tamamının en az 40 veya 50 yıllık binalardan oluştuğuna değindi.

Bu tür toplantıların siyasi içerikten uzak tutulması gerektiğini vurgulayan başkan Özdemir, depremin Simav halkı üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını ve vatandaşın bozulan psikolojisinin devlet hastanesine uzman bir psikolog atanmasıyla çözülebileceğine değindi.

Daha sonra sırasıyla söz alan siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri hasar tespitinin yeniden yapılmasından yana olduklarının altını çizdi ve en kısa sürede ilçeye bir psikolog atanmasını istediklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 12:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?