7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Hastane binası ÇPL oluyor

HASTANE BİNASI ÇOK PROGRAMLI LİSE OLUYOR

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinde ödenek yetersizliği yüzünden çürümeye terk edilen 50 yatak kapasiteli hastane inşaatı, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında varılan anlaşma gereği Çok Amaçlı Lise binasına dönüştürülüyor.

Kuşu’nun AK Partili Belediye Başkanı Halil Ergenç, hastane binasının Çok Programlı Lise’ye dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalara başlanmasından büyük bir mutluluk duyduklarını bildirdi. Ergenç,” Sebep olanlara müteşekkirim” dedi.

Kuşu ÇPL’nin mevcut binasının fiziki şartlarının elverişsiz olduğunu vurgulayan Ergenç, yeni binanın hizmete girmesiyle mevcut başarı oranının daha da artacağını söyledi.

Ergeç,” Hastane binamızın ÇPL’dönüştürülmesi amacıyla ilk aşamada ayrılan 250 bin liralık ödenekle üstlenici firma Koçer İnşaat Limitet Şirketi 2 katlı binada işe başladı. Kısa sürede inşaatın tamamlanmasını bekliyoruz. Kuşu yakında 14 derslikli yeni çağdaş ve modern bir eğitim yuvasına kavuşacak” diye konuştu.

Hastanenin Çok Programlı Lise binasına dönüştürülmesiyle mevcut 14 derslikli Çok Programlı Lise binasının Bölge Ana Okulu'na dönüştürüleceğinin altını çizen Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, bu hususta belediye olarak maddi ve manevi her türlü yardıma hazır olduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:49:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 16:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?