7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Hastanede deprem tatbikatı

HASTANEDE DEPREM TATBİKATI

Kütahya'nın 200 yataklı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nin "Hastane Afet Planı" kapsamında yaptığı tatbikat izleyenleri korkuttu.

Simav Devlet Hastanesi'nin, sağlık personelinin eğitimini sağlamak ve eksikliğini gidermek amacıyla düzenlediği tatbikat gerçeği aratmadı. Başhekiminden hasta bakıcısına kadar 300 dolayında sağlık personelinin katıldığı tatbikatta senaryo gereği Simav'da 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle 200 hastanın yatarak tedavi gördüğü hastane zarar görürken, üst katlarda yangın çıktı. Sarsıntı sırasında hastaların bir bölümü kısa sürede binayı terk ederken, paniğe kapılan hasta ve görevliler haber verilmesinin ardından üç dakika içerisinde olay yerine intikal eden Simav Belediyesine bağlı itfaiyenin merdiveniyle pencerelerden alındı. Depremde çeşitli yerlerinden yaralananlarla dumandan zehirlenen hastaların bir kısmı ambulanslarla çevredeki hastanelere yetiştirilirken bir kısmı da tekerlekli sandalyeler vasıtasıyla hastane bahçesine kurulan çadırlarda tedavi altına alındı.

Bu arada kargaşadan yararlanarak hastaların cüzdanlarını çalmak isteyen hırsızlarla yan kesicilere görevliler göz açtırılmadı, onları kıskıvrak yakalayarak emniyet güçlerine teslim etti. Tatbikat gereği yaralı olan kazazedeler, sirenleri açılan ambulanslarla hastaneye taşındı. Siren sesini duyan bazı vatandaşlar, hastaneyi arayarak "Kaza mı oldu?" diye sordu.

Deprem tatbikatının gerçeği aratmayacak şekilde planlandığını ve başarıyla uygulandığını kaydeden hastane başhekimi Op. Dr. Naci Çağlar, "Tatbikat yapmaktaki amacımız, hastane personelini büyük afetlerde nasıl çalışması gerektiği konusunda bilinçlendirmektir. Tüm personelimiz, tatbikat da olsa gerçekmiş gibi planlı bir şekilde çalıştı. Personelime ve katkı sağlayan kuruluşlara teşekkür ediyorum. Hastane yönetimi olarak bu tür eğitim çalışmalarını devam ettireceğiz" dedi. Simav'da gerçeği aratmayan hastane tatbikatını Afyon, Kütahya ve Uşak Afet Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Hamza Gögün de izledi. Deprem tatbikatı ile ilgili değerlendirmeleri daha sonra yönetime bir yazı ile bildireceğini bildiren Gögün," Gördüğüm kadarıyla tatbikat hastane yönetimi tarafından gerçeği aratmayacak şekilde planlanmış ve başarıyla uygulanmıştır" dedi.

HASTANEDE DEPREM TATBİKATI
HASTANEDE DEPREM TATBİKATI
HASTANEDE DEPREM TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 11:27:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 11:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?