29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Havuzlarda izdiham

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklardan bunalan vatandaşlar Murat Dağı ve Ilıca Kaplıcaları'ndaki yüzme havuzlarına koşunca, havuzlarda izdiham yaşandı. Gölgede 30 derecenin üzerinde seyreden yaz sıcaklarından bunalan çevre halkı MURTES (Murat Dağı Dinlenme Tesisleri) ile Ilıca Kaplıcası'ndaki açık havuzlar ve Su Oyunları Merkezi'ne akın etti.


İlçeye 30 kilometre uzaklıkta Murat Dağı'nın bin 450 metre yüksekliğinde çam ormanları arasında bulunan önemli dinlenme tesisi MURTES tatil yapmak ve serinlemek isteyenlerce dolup taşıyor. Buradaki açık havuzlar ile ilçenin 10 kilometre uzağındaki ikinci önemli dinlenme mekanlarından olan Ilıca Kaplıcası'ndaki havuzlar serinlemek ve yüzmek isteyen vatandaşların sıcaklardan korunma yeri haline geldi. Su Oyunları Merkezi'nde hem yüzme, hem de kayak yapmanın keyfini çıkaran çocuklar, su kayağı ve eğlence araçlarını kullanmak için kendilerine fırsat vermeyen bazı erişkinlerden şikayetçi oldular.

DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZE ULAŞTI
MURTES İşletme Müdürü Kahraman Kocamış, sıcakların artmasıyla tesislerdeki doluluk oranının en üst seviyelere çıktığını, sezon boyu talebi karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Diğer taraftan Ilıca Kaplıcası İşletme Müdürü Ömer Köker de, artan talepten memnun olduklarını ifade etti ve tüm imkanlarını devreye sokarak halkın rahat bir tatil geçirmesi için çalışacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 17:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?