2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Hayırlı olsun ziyareti

Kütahya Gazateciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve cemiyet yönetim kurulu üyesi ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Hüseyin Efe, İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine seçilen Şükrü Nazlı'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.


Ziyarette konuşan Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi'nin yerel bir parlemento olduğunu belirterek, "İl sınırları içerisinde sağlık, tarım, sanayi ve ticaret, gençlik ve spor, kültür, turizm, sanat, sosyal hizmetler ve sosyal yardımlara kadar; Belediye sınırları dışında imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, ağaçlandırma, sivil savunma ve park bahçe tesislerine kadar bir çok alan ve sektörde hizmet veren İl Özel İdaresi görev alanları itibariyle ildeki en önemli yerel yönetim kuruluşu olma özelliğini taşımaktadır. İl Genel Meclisi'mizde ilin en yüksek demokratik karar organıdır. Bir başka ifade ile ilin yerel parlamentosudur. Yerel Yönetimler insanlarımızın devletle ilk olarak karşılaştığı kurumlardır.

Devlet hizmetlerinin ilk olarak sunulduğu, alt yapıdan doğalgaza, sudan mezarlık hizmetlerine kadar çok geniş bir yelpazede verildiği kurumlar olan Mahalli İdarelerimiz geçmişte ne yazık ki yıllarca ihmal edilmiştir. Türkiye’de son yıllarda yaşanan dönüşüm süreci ile yerel yönetimler güçlendirilmiş, hizmetlerin yerelde hızlı ve etkin dağıtılması sağlanmış, kaynak ve yetkileri artırılmıştır. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir, ana damarlarındandır. Bu anlayış ile Hükümetimiz Yerel Yönetimler Reformu ile ve TBMM de çıkartılan yasalarla bir şehrin sorunlarının merkezden planlanıp çözme dönemi artık geride kalmıştır. Bu çerçevede Köy Hizmetleri'nin İl Özel İdare idarelerine devredilmesi de yerel demokrasinin gerçekleşmesi ve ihtiyaçların yerinde tespiti bakımından da oldukça önemlidir. İl Genel Meclislerinin halk tarafından seçilmiş üyelerinin, kendi yörelerinin ihtiyaçlarını tespit edebilmesi ve köye yönelik hizmetlerin etkin bir şekilde yapılmasına imkan sağlamıştır" dedi.


Tunçoğlu da, yeni dönemde Nazlı ve İl Genel Meclisi üyelerine başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 12:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?