29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Hediye Güral Anaokulu' tamamlandı

Kütahya'da hayırsever iş adamı Rıza Güral tarafından yaptırılan 4 derslikli 'Hediye Güral Anaokulu'nun hizmete hazır hale getirildiği bildirildi.

Okulda incelemelerde bulunan Vali Şükrü Kocatepe, “Ben Kütahya’da göreve başladığımda Okul Öncesi eğitimde yüzde 13 gibi bir rakam bildirdiler. Bu Türkiye ortalamasının çok altında bir rakam. Bugün Doğu illerimizin birçoğu yüzde 13’lerde. Bu konuyla ilgili bizim başlattığımız kampanya ya ilk cevap veren ve katılan Güral ailesinin büyüğü Rıza Güral oldu. Bu Anaokulunu Kütahyamıza çok kısa zamanda hizmete açılacak hale getirmek suretiyle bize armağan etti.” dedi. 

Güral ailesinin Ali Güral Lisesi, Nafi Güral Fen Lisesi ve diğer katkılarının yanında bu Anaokulunu da kazandırdıkları söyleyen Vali Kocatepe, okuldaki özenli işçilik, kaliteli malzemeden dolayı teşekkür etti. 

Hayırsever iş adamı Rıza Güral, “Hiç kimse kendiliğinden ben bir okul yaptırayım diye düşünmez ve gelmez. Valimizin ön ayak olmasıyla bizde bu okulu yaptık, inşallah burada hayırlı evlatlar yetişir” diye konuştu. 

İş adamı Rıza Güral, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Gülağaçlar Mevkii’nde yaptırdığı 100 öğrenci kapasiteli 'Hediye Güral Anaokulu' nun büyültülmüş bir fotoğrafını Vali Kocatepe’ye hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 21:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?