2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Hisarcık MYO’ya 2 yeni bölüm

Kütahya’nın Hisarcık Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Zafer Güven, yeni ilavelerle okulun 3 olan bölüm sayısının 5’e, öğrenci sayısının da buna paralel olarak 700’den bin 100’ye çıkacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güven, 2009–2010 eğitim yılı için lojistik, emlak ve emlak yönetimi bölümlerinin açılması yönünde YÖK’e yaptıkları başvurunun kabul edilmesiyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bağlı okulun bölüm sayısının 3’den 5’e, öğrenci sayısının da 700’den bin 100’ye çıkacağını ifade etti.

Güven, “Hisarcık MYO’da 1,5 yıl önce göreve başladığımda okulun öğrenci mevcudu 500 idi. Bugün bu rakam bin 100’e çıktı. Bu okulumuz ve Hisarcık için çok iyi bir sıçrama. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra herkesin elini taşın altına koyup MYO’ya sahip çıkması lazım. Yeni inşa edilmekte olan ek binaya destek olup, yardımcı olsunlar. Her şeyi belediyenin üstüne yıkmasınlar. Halk sahip çıkarsa iki yıl içerisinde buradaki öğrenci sayısını 2 bine çıkarabiliriz. 2 bin de Hisarcık gibi bir yer için çok iyi bir rakam. Halk okuluna ve öğrencilere el versinler, omuz versinler. Belediye Başkalarına da sahip çıksınlar. Başkan bu konuda bize çok yardım ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşaat umduğumuzdan da çok hızlı ve iyi bir şekilde gidiyor. Yalnız inşaatının yapımına belediye haricinde pek destek veren yok. Aslında destek olması gereken yurt sahipleri. Çünkü buraya gelecek 1.100 öğrencinin büyük bir kısmı yurtlarda kalacak. Bu nedenle öğrenci başına bir miktar yardımda bulunmaları gerekir. Yani bir şeyler yapıp bu okulun bir an evvel bitirilmesi lazım ki biz okula yeni yeni bölümler açabilelim “ diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 18:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?