3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcıklı avcılara eğitim

Kütahya'nın Hisarcık ilçesindeki avcılara, çevrenin ve av hayvanlarının korunması için 'avcılık eğitimi' verildiği bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kursta, katılımcılara Ziraat Mühendisi Osman Kartal tarafından, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması, avcılığın tarihi, felsefesi, psikolojisi ve avcılıkta ahlaki değerler, Veteriner Ali Var tarafından, av hayvanları, av köpekleri ve avda kullanılan yırtıcılar konularında bilgi veriliyor.

Avukat Hakan Uslu tarafından avcılıkla ilgili mevzuat, Sağlık Memuru Halil Kocabıyık tarafından sağlık bilgisi ve ilk yardım konularında eğitim verilirken, katılımcılara Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Köse de av için gerekli bilgileri veriyor.

Amaçlarının doğaya saygılı kursiyer yetiştirmek olduğunu söyleyen Hisarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Kilitçi, “5 uzman tarafından 31 kursiyere verilen kurs toplam 32 saat sürecek. Kursla avcılığa meraklı vatandaşların bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu yöntemle çevre ve av hayvanlarının da daha iyi korunacağını ümit ediyorum. Kurs bitiminde yapılan sınavda başarılı olanlara, avcı eğitimi ve avcılık belgesi vereceğiz. Bu belgeyi alanlar, Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne müracaat ederek, avcılık belgesi ile avlanma kartı alacaklar '' diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?