3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta babalara eğitim

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu 0-6 yaş 'Benim Ailem' eğitim programı çerçevesinde babalar bilgilendirildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan ana çocuk sağlığı konusunda eğitim alan Giyim Üretim Teknolojisi öğretmeni Elvan Solmaz, “0-6 yaş 'Benim Ailem' eğitim programının öncelikli amacı aile ve çocuk arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde görüşülmesini hedefliyor. Programı 16 hafta annelerle iki haftası da babalarla olmak üzere 18 haftalık bir programdır.“ Benim Ailem “ programında çocuk gelişimi,çocukla iletişim ve çocuğun eğitimi ile ilgili bilgiler verilmektedir.Çocuklarda var olan gelişim becerilerinin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir” dedi.

Solmaz, “Çocukların zihinsel,bedensel,sosyal ve duygusal yönden desteklenmesi konularında çocuklara Gelişim Eğitim Programı (GEP) uygulanmakta,yani anne ve babalarıyla oyun etkinlikleri uygulayarak gelişimleri desteklenmekte ve davranış kazanmaları sağlanmaktadır.Ayrıca günlük yaşamda çocuklarınızla ilgili karşılaşabileceğiniz pek çok konu yer almaktadır. Çocuğun sağlıklı gelişmesi ve desteklenmesi için anne-babaların ortak bir tutum sergilemeleri gerekmektedir.Bu yüzden babaların annelere çocuklarını büyütürken yardımcı ve destek olmaları amacı ile babalara da toplanarak onlara da bilgi verilmektedir.Ancak babaların bu konuda katılımlarının anneler kadar fazla olmadığı görülmüştür.Babaların daha fazla katılımda bulunması daha sağlıklı büyüyen ve desteklenen bir nesil demektir” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma gürcan IP: 78.171.172.xxx Tarih : 19.03.2009 19:43:55

bu konuya değindiği için öğretmenimize  çok teşekkür ederim gerçekten çok önemli bir konu türkiyeye duyurulup çoğaltılması gerekir. çalışmalarının devamını dilerim