3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta Çanakkale anması

Kütahya’ya bağlı Hisarcık İlçesinde “Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü “ etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Törene Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Daha sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Zeliha Özak şehit ailelerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinledi. Özak “ Bugün şehit ve gazi aileleri ile beraberiz. Biliyoruz ki onlar çocuklarını çok özlediler. Ama yüce bir makam ve mertebe olan şehitlerimizin anne, baba ve kardeşleri olmak büyük bir şerefti. Şehitlerimizi anmamızın en temel özelliği vatanımızdır. Ne olursa olsun doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi ırktan olursa olsun biz hep beraber bir bütünüz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda geçmişte olduğu gibi gelecekte de barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Aslında bu günlerin, altını çiziyorum en önemlisi birlik ve beraberliktir. Bizler şimdi ülkemizde rahat bir şekilde gezip dolaşıyoruz. Bütün her şeyi yapabiliyoruz. Ama esaret altında olan ülkelere baktığımızda örneğin Filistin. Özgürlüğün, esaretin ne kadar önemli olduğunu ekranlardan da olsa görüyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hepsini şükranla bir kez daha anıyoruz.Bu bilinci ve şuuru çocuklarımıza da vermeliyiz“ dedi.

Daha sonra Hisarcık merkez, Yukarı Yoncağaç köyü, Dereköy ve Hasanlar beldelerinde bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu. Ayrıca şehit yakınları evlerinde ziyaret edilerek acıları paylaşıldı.

Ziyaretlere, Kaymakam Zeliha Özak, Garnizon Komutanı Sadık Yavuz, Belediye Başkanı Nihat Helvacı, Emniyet Amiri M. Ali İregör, Müftü Mehmet Ceyhan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Baş ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Erdoğan katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 23:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?