3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta eğitime destek

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde belediye tarafından TOKİ ve Etikent toplu konutlarından okullara taşıma yapan belediye otobüsünün öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olduğu açıklandı.

Belediye olarak eğitime önem verilmesi konusunda çok daha duyarlı olduklarının altını çizen Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, “Göreve gelir gelmez Belediye Meclisimiz yaptığı ilk toplantısında ilçemiz Toki ve Etikent toplu konutlarından taşıma yapan belediye otobüsünün öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olmasına karar verdik. Önümüzdeki günlerde ise taşıma işi yapılan otobüsün eski ve masraflı olması yüzünden otobüsü satarak yerine taşımacılıkta kullanmak üzere 20’ er kişilik iki minibüs alacağız“ dedi.

Akbaş, Sefaköy’ de bulunan belediyeye ait termal apart odalarda da indirime gittiklerini vurgulayarak, “Saati 7.50 TL olan oda ücreti 5 TL’ ye, günlük 45 TL olan oda ücreti ise 35 TL’ ye indirilmiştir. Daha önce misafirlere tahsis edilen iki apart oda da tasarruf amacıyla iptal edilerek halkın hizmetine sunulmuştur. Bu arada ilçe merkezinde ücretli olan umumi tuvalet ücretsiz hale getirilmiştir olup, mevcut tuvaletlerin devamlı temiz ve bakımlı olması için bir kişi görevlendirilmiştir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:53:29
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 18:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?