3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta festival zamanı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde düzenlenen 24. Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Çok sayıda yetkili ile vatandaşın katıldığı açılış törende bir konser veren Kütahya Türk Ocağı Mehter Takımı göğüsleri kabarttı.

Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, "Festival ve panayırlar atalarımızın bizlere bıraktığı en köklü miraslardır. Temel düşünce, halkın buluşmasıdır. İlk panayırı 1986 yılında başlattık. Bugün Kültür ve Sanat Festivali adıyla devam ediyor. Buzağı yarışması da yaparak çiftçiye teşvik ediyoruz. Temel amaç, yöremizde bugünlerde hayvancılığı, yarınlarda da tarım ve meyveciliği geliştirmektir.

Hisarcık yöresi olarak geleceğimize bakışı değiştirmek bizim için kaçınılmaz olmuştur. Üzerinde yaşadığımız bor cevherinin halkımızın yaşantısına sadece zehir olarak girdiği bugünlerde ekonomi ve refah olarak hiçbir faydası görülmemektedir. Yollarımızın hali perişan. Teşvik kapsamında olan yöremize kimlerin hangi alt yapıya bakarak yatırım yapacağı da ayrıca merak konusudur. Nüfusumuz, yıllarca aynı seviyede kalmış, son yıllarda uygulanan yanlış politikalar yüzünden dışarıya göç verme suretiyle gerilemeye başlamıştır. Ancak Dumlupınar Üniversitesine bağlı Hisarcık Meslek Yüksekokulu açılarak birkaç bölümünün Hisarcık'a kazandırılmasıyla günü bir nebze kurtarmış olduk. Yeterli mi kesinlikle hayır. Çok çalışmalıyız, gayretli olmalıyız, bir olmalıyız, birlik olmalıyız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 15:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?