29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Hisarcık'ta kuş gribi uyarısı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Tarım Müdürlüğü, vatandaşları kuş gribi konusunda uyardı. İlçe Tarım Müdürü Bekir Çakır, sürekli kuş gribi uyarıları ve bilgilendirmeleri yaptıklarını, ancak bu hastalığın Zonguldak'ta yeniden tespit edilmesinin halkın daha duyarlı olmasını gündeme getirdiğini söyledi. 

Türkiye üzerinde 4 önemli büyük göç yolu olduğunu ve bunlardan birinin de Kütahya'dan geçtiğini belirten Bekir Çakır, "Bu yönden vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir. Köylerimizde açıkta kanatlı besiciliği yapılmamalı, kanatlı hayvanlarımızı kümeslerde beslemeliyiz. Ördek, kaz gibi kanatlılarımızı göçebe kuşlarla temasını önlemek için sulak alanlardan uzakta ve yine kümeslerde beslemeliyiz. Nitekim Zonguldak'ta yapılan araştırmalarda hastalığın avı yapılan yabani ördeklerin iç organlarının o bölgedeki kanatlı hayvanların yemesi ile çıktığının tespiti Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca yapılmıştır. İlçe Müdürlüğümüz faaliyetleri de sulak alanların çok olduğu Dereköy beldesi, Şeyhler beldesi, Örenköy, Hamamköy, Sefaköyün bulunduğu bölgede yoğunlaştı'' dedi. 

Çakır, veteriner hekimler İsmail Arabacı ve Mustafa Yiğit tarafından vatandaşların yoğun bir şekilde bilgilendirildiğini ifade ederek, ''İlçe Tarım Müdürlüğümüzce diğer köylerimizde de kuş gribi konusunda vatandaşlarımızı her zaman bilgilendirme çalışmalarımız ve ilanlarımız devam etmektedir'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?