3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta öğrencilere terör konferansı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Çok programlı Lise son sınıf öğrencilerine Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından “ Gençlik ve Terörizm” konulu konferans verildi.

Hisarcık Çok Programlı Lise Teknoloji Sınıfında Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliğinin faaliyetleri bünyesinde “ Geleceğimizin Çiçekleri Solmasın “ projesi kapsamında düzenlenen “ Gençlik ve Terörizm” konulu konferansa lise öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanlarından polis memurları Abdullah Okçu ve Ahmet Kaymakçı tarafından verilen konferansta; Terörizmin tarifi, terörün unsurları, terörün nihai amacı, terörizmin türleri, terörizmin insan kaynağı, gençlik psikolojisi ve terör örgütlerinin gençliği kazanmada kullandığı süreçler örneklerle anlatılırken, ayrıca sinevizyon gösterisi şeklinde örgüt mensuplarının itirafları, spot film ve klipler gösterildi.

Öğrencilerimizin terörden korunabilmesi için emniyet güçlerinin verdiği mücadele ile yetinilmemesi gerektiğini söyleyen Terörle Mücadele Uzmanı Abdullah Okçu “ Bu amansız felakete karşı birlik beraberlik içersinde eğitim camiası, aileler ve toplum olarak mücadele vermeliyiz” dedi.

1,5 saat süren konferansın ardından öğretmen ve öğrencilere, terörden korunma yollarına ilişkin duygu ve düşüncelerini almak üzere anket formu dağıtıldı. Öğrenciler tarafından doldurulan formlardaki görüşlerin emniyet uzmanlarınca değerlendirilmeye alınacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?