3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta öğrencilere trafik eğitimi

Kütahya'nın Hisarcık İlçe Emniyet Amirliği tarafından ilköğretim okullarında öğrencilere trafik eğitimi verildiği bildirildi.

Bilinçli bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla periyodik olarak bu tür eğitimleri verdiklerini söyleyen Hisarcık Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, ”Yarının büyükleri olan öğrencilerin dikkatini trafik olgusu üzerine daha fazla çekerek bilinçli bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla, Kaymakamlığının uygun görüşü alınarak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanarak, öğrencilerimize trafik eğitim seminerleri verilmektedir. Bu amaçla Atatürk ilköğretim Okulu'nda trafik polisi Selami Özmen tarafından 3.sınıf öğrencilerine gelecekte bilinçli birer yol kullanıcısı olmaları açısından trafikte dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallar, başlığı altında karşıdan karşıya geçiş kuralları,okula geliş ve gidişlerde dikkat edilecek hususlar,okul giriş-çıkışları ve okul servislerine inip binmede dikkat edilecek hususlar ve benzeri konularda trafik dersi verilmiştir. Ayrıca öğrencilerin dikkatini çekmek ve katılımı arttırmak maksadıyla ders sonunda sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirilmektedir" dedi.

Trafik polisi Selami Özmen, "Maddi ve manevi kayıplar açısından değerlendirildiğinde trafik tüm ülkelerin en önemli sorunlarının başında gelmektedir. Gelişmekte olan ülkelerin kaza istatistikleri gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında gelişmekte olan ülkelerde meydana gelen kazalardaki ölüm ve yaralanmalardan etkilenen yaş grubunun okul çağındaki çocuklar olduğu görülmektedir. Öğrencilere bir program içerisinde verilecek trafik eğitimi sayesinde de gelecekte de trafik kurallarına hassas yetişkinler olarak trafikte yer almaları sağlanmış olacaktır. Trafik eğitim ve güvenliği konusunun ele alınacağı en verimli dönem ilköğretim dönemidir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 12:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?