3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Hisarcık'ta ücretsiz göz taraması

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, belediye ve Dünya Göz Hastanesi Mobil Göz Kliniği işbirliği ile vatandaşlara ücretsiz göz taraması yapılıyor.

Dünya Göz Hastanesi Mobil Klinik Uzman Göz Doktoru Aslıhan Öztürk, Hisarcık Belediyesi önünde 13 şubat tarihine kadar devam edecek olan ücretsiz göz taramalarında halkın göz sağlığı bilincinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Dünya Göz Hastanesi’nin “Türkiye ile Göz Göze” projesi kapsamında her gün saat 09.00 - 17.00 arası verilen sağlık hizmetinde günde ortalama 150-200 hasta muayene edildiğini belirten Göz Doktoru Aslıhan Öztürk, Göz Teknisyeni Kahraman Topal, Mobil Klinik Sorumlusu Murat Köroğlu ve Şoför Tufan Mutlu’dan oluşan dört kişilik ekiple hiç durmadan çalıştıklarını ifade etti.

Öztürk, “Hastanemizin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yapılan uygulama 4 yıldan bu yana sürdürülüyor. Tam donanımlı Mobil Kliniğimizde Göz Tansiyonu, Göz kırma kusurları, hipermetrop, miyop, astigmat gibi göz kusurları varsa teşhis edilerek vatandaşlara yönlendirmede bulunuyoruz” dedi.

Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, ”Dünya Göz Hastanesi'nin ilçemizde yapacağı göz taramalarında ameliyat olması gereken vatandaşlarımız belediyemizin araçları ile ücretsiz olarak Dünya Göz Hastanesi`nin İstanbul`daki merkezlerine gönderilecek ve burada ameliyatları gerçekleştirilecektir. Fakir vatandaşlarımızın ameliyat masrafları ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın memnuniyetini kazanan bu yararlı projelerinden dolayı Dünya Göz Hastanesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 13:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?